Nuori yrittäjyys ja Vuosi yrittäjänä -ohjelma

Yrittäjyyskasvatuksen toteuttamisessa ja opetuksen tukena koulussamme on käytössä useita toiminnallisia Nuori Yrittäjyys ry:n ohjelmia. NY-toiminnan tarkoituksena on työelämätaitojen, taloudenhallinnan, yrittäjämäisen asenteen ja yrittäjämäisten toimintatapojen oppiminen sekä nuorten yritteliäisyyden vahvistaminen. Eri kouluasteiden ohjelmat ovat sisällöiltään opetussuunnitelmien mukaisia, tukevat ilmiöpohjaisuutta ja kannustavat tekemällä oppimiseen. 

Vuodesta 2009 alkaen koulussamme on toiminut NY Vuosi yrittäjänä -ohjelma, joka on tarkoitettu sekä perusopetuksen yläluokkien oppilaille että lukion opiskelijoille. Ohjelmassa nuoret ideoivat ja perustavat yksin tai ryhmässä lukuvuoden ajan oikealla rahalla toimivia NY-yrityksiä. 

Oman NY-yrityksen pyörittämisen ohella nuorilla yrittäjillä on mahdollisuus osallistua lukuvuoden aikana erilaisiin kilpailuihin esimerkiksi liikeideallaan tai mainoksellaan. Tämän lisäksi ohjelmassa mukana olevat oppilaat ja opiskelijat pääsevät mukaan alueelliseen Uskalla yrittää -yrittäjyystapahtumaan, jossa he saavat arvokasta myyntikokemusta isossa messutapahtumassa ja kilpailussa. Parhaat yritykset pääsevät edustamaan Päijät- ja Kanta-Hämettä valtakunnalliseen NY Uskalla yrittää -finaaliin Helsinkiin.

Lisätietoja:
yrittäjyyskasvatuksen vastuuopettaja, YES Päijät-Häme alueyhteyshenkilö Marja-Riitta Tikkala
+358 44 7202 077
marja-riitta.tikkala@edu.padasjoki.fi

Siirry takaisin sivun alkuun