Liikuntaryhmät ja liikuntaneuvonta

Liikuntaryhmät

Kunnan hyvinvointipalvelut järjestävät viikottain liikuntaryhmiä kaikenikäisille.
Tuolijumpparyhmä kokoontuu kirjastossa. Tuolijumpassa liikkeet tehdään pääosin tuolilla istuen, tai tuolia tukena ja apuna käyttäen, mutta myös muita välineitä hyödyntäen.

Kevyt kuntojumppa sopii liikuntaharrastusta aloittaville tai liikunnan pariin tauon jälkeen palaaville. Jumppa ei sisällä hyppyjä tai raskaita kyykkyjä. Tehojumpassa liikkujat saavat hien otsalleen. Tehojumpan reipas meno sopii aktiivisille liikkujille, jotka haluavat haastaa itsensä.

Kuntosaliryhmät kokoontuvat seniorisalilla ja vesiliikuntaryhmiä on tarjolla Uimahalli Jokihelmessä. Jokihelmessä järjestetään myös lasten ja aikuisten uimakouluja. Kesällä on tarjolla rantauimakouluja myös sivukylien uimarannoilla.

Kuntosaliharrastuksen pariin pääsevät työikäiset ja seniorit starttikursseilla.

Hyvinvointipalvelut järjestää myös muita kursseja ja tapahtumia eri-ikäisille liikkujille. Vuosittain on toteutettu erilaisia liikkumiseen kannustavia kampanjoita, sekä Padasjoki Liikkeellä -tapahtumapäivä.

Kesällä on järjestetty lapsille liikuntakerhotoimintaa, ja aikuisille kesäjumppaa.

Liikuntaneuvonta

Liikuntaneuvonta on kunnan asukkaille maksuton palvelu, johon yleensä tullaan lääkärin, hoitajan tai fysioterapeutin lähetteellä. Liikuntaneuvontaan voi tulla myös omaehtoisesti ilman lähetettä. Ajan voi varata suoraan liikuntakoordinaattorilta.

Liikuntaneuvonta voi olla yksittäinen käynti, jolloin käydään läpi asiakasta askarruttavia asioita tai se voi olla pidempi prosessi, jolloin tehdään pidemmän aikavälin suunnitelma ja asetetaan konkreettisempia tavoitteita. Liikkumisen lisäksi voidaan yhdessä pohtia myös muita hyvinvointiin vaikuttavia tekijöitä, kuten ravitsemusta ja unitottumuksia.
Liikuntaneuvonta perustuu aina asiakkaan omiin tarpeisiin: se voi olla neuvontaa vastaanotolla, kotijumppaohjeiden antamista, yhteinen kuntosalikäynti tai sauvakävelylenkki.

Jos jokin hyvinvointiin ja liikkumiseen liittyvä asia askarruttaa, tai tarvitset tukea liikunnan aloittamiseen, ota rohkeasti yhteyttä.

Siirry takaisin sivun alkuun