Tietoa Padasjoesta

Padasjoen historiaa

Padasjoella on asuttu kivikaudelta asti ja paikkakunnalla sijaitsee myös linnavuoria. Maakeskenlahdelta on ammoisista ajoista kaivettu järvimalmia.

Paikkakunnalla on taisteltu eräät nuijasodan verisimmistä taisteluista ja se oli vuoden 1918 sodan punaisten ja valkoisten rintamalinjojen rajapitäjä, jonka asukkaat kärsivät paljon. Nyystölän kylässä käytiin yksi nuijasodan ratkaisevista taisteluista, ja romantisoidun perimätiedon mukaan taistelutantereena olleen pellon ojat täyttyivät verestä. Juhana III antoi lahjoituskirjalla 21.11.1569 Nyystölän rälssin lahjoitukseksi Iivari Maununpoika Särkilahdelle. Nyystölän tilukset olivat jo Olavi Niilonpoika Tavastin läänityksenä.

Padasjoen perinneruokiin kuuluu perunavelli (keitto) ja suolakala, jota syödään ruis-reikäleivän kera. Perinteisesti ruokajuomana on sahti, jota paikkakunnalla tehdään edelleen.

Tietoa Padasjoesta

Perustamisvuosi 1442
Asukasluku 31.12.2022 2 750
Pinta-ala 732 km2
josta vesialueita 207 km2
Asukastiheys (maa-alue) 5,66 as/km2
Tuloveroprosentti 8,4 %
Kunta työllisti 31.12.2022 110 henkilöä

Kiinteistöverot

Vuoden 2024 kiinteistöverot:

  • Yleinen kiinteistöveroprosentti 0,93, kuitenkin niin, että mikäli ehdotettu lainsäädäntö yleisen kiinteistöveroprosentin jakaminen maapohjiin ja rakennuksiin tulee hyväksyttyä otetaan maapohjan osalta yleiseksi kiinteistöveroprosentiksi alaraja 1,3
  • Vakituisten asuinrakennusten kiinteistöveroprosentti 0,60
  • Muiden asuinrakennusten kjiinteistöveroprosentti 1,20
  • Voimalaitokset 3,00
  • Tuloverolain 22 §:ssä tarkoitetun yleishyödyllisen yhteisön omistaman rakennuksen ja sen maapohjan kiinteistöveroprosentti jos rakennus on pääasiallisesti yleisessä tai yleishyödyllisessä käytössä 0,00

Luonnonläheistä elämää Päijät-Hämeen järvimaisemissa

Padasjoki erottuu luonnonkauniilla maisemillaan ja lukuisilla harrastusmahdollisuuksillaan. Asut luonnon sydämessä ja lähellä upeita vesistöjä. Asuminen on edullista, ja kaikki palvelut ovat lähellä. Toimivat terveyspalvelut ja päivähoito, kouluverkosto sekä hyvät mahdollisuudet liikunnan ja kulttuurin harrastamiseen luovat hyvät edellytykset niin arkeen kuin vapaa-aikaan.

Retkeilyreitit, vesistöt, talviharrastusmahdollisuudet, täysimittainen frisbeegolfrata, uusittu uimahalli, palloilusalit ja urheilukentät kutsuvat nauttimaan raittiista ilmasta ja liikunnan ilosta. Hiihdä, patikoi tai maastopyöräile, istu termoskahville ja ihaile maisemia.

Lämpimästi tervetuloa tutustumaan Padasjokeen!

Siirry takaisin sivun alkuun