Padasjoen satama

Padasjoen laivaranta- portti Päijänteen kansallispuistoon

Padasjoen laivarannassa on kesäisin monipuoliset mahdollisuudet tutustua Päijänteeseen. Satamassa sijaitsee kunnan matkailuinfo, joka palvelee asiakkaita koululaisten kesäloman ajan juhannuksesta elokuun puoleen väliin. Satamassa on myös kesäravintola, kausi- ja vierasvenepaikkoja sekä erilaisia tapahtumia. Laivaranta Palas -ravintola yrittäjineen vastaa sataman ravintolan toiminnasta ja venepaikkojen vuokrauksesta. Ravintola aukeaa 30.4.2024. Lisätietoja toiminnasta löytyy yrityksen verkkosivuilta www.palas.fi.

Päijänne ja Päijänteen kansallispuisto

Päijänteen Kansallispuisto sijaitsee Suomen toiseksi suurimman järven Päijänteen upeissa maisemissa. Kansallispuisto levittäytyy kolmen eri kunnan alueelle, joista yksi on Padasjoki. Puisto soveltuu vesiretkeilyyn ja lähes kaikki puiston alueet ovatkin tavoitettavissa vain vesiteitse. Kansallispuiston suosituin kohde on harjusaari Kelvenne. Päijänteen kansallispuistoon pääsee kesäisin Jenni-Maria III:n reittiliikenteellä, meloen, venetaksipalvelua käyttäen tai esimerkiksi matkailuinfon soutuvenettä vuokraamalla. Lähin kansallispuiston saari, Kalainsaari on soutumatkan päässä satamasta. Kalainsaaressa on metsähallituksen rakentama keittokatos ja pienen pieni hiekkaranta.

Matkailuinfo

Kesäisin auki olevasta matkailuinfosta saa tietoa kunnan tapahtumista, Päijänteen kansallispuistosta ja erilaisista majoitus- ja retkikohteista. Infosta voi myös lainata polkupyöriä ja mato-onkia. Vuokrattavana on sähköpolkupyöriä, sähköpotkulautoja, sup-lautoja sekä soutuvene. Lisäksi infosta saa frisbeegolfkiekkoja Kullasvuoren frisbeegolfkierrosta varten sekä Kirkkolammin polkuautovarastoon avaimia.

Padasjoki-kyltti

Padasjoen satamassa sijaitsee myös Padasjoki-kyltti, jonka kanssa voi käydä ottamassa kuvan kaunis Päijänne taustana. #padasjokikyltti

Siirry takaisin sivun alkuun