Laavut ja tulentekopaikat

Nuijamiehen kolo

Päijänne-Ilves reitin varrella noin 10km Padasjoen Laivarannasta, sijaitsee Padasjoen kunnan ylläpitämä laavu, Nuijamiehen kolo. Nuijamiehen kolo sijaitsee puron varressa luonnonkauniilla alueella. Alueella on puucee ja puuvaja.

Nuijamiehen kolon läheisyyteen pääse myös autolla. Hiekkatiellä olevalta levennykseltä on lyhyt kävelymatka laavulle polkua pitkin, joten laavu sopii myös retkeilyyn perheen pienimpien kanssa. Osoite on Suntelan metsätie 220. Puomin kohdalla levennys vasemmalla.

Luukonhaan laavu ja luontopolku

Luukonhaan laavu sijaitsee Padasjoen kirkonkylän keskustassa, Saksalan kartanon kulttuurimaisemassa. Laavulle johtaa viitoitettu polku Saksalan kujalta, eli virallisesti nimeltään Karl Fieandtin kujalta. Laavun takaa lähtee luontopolku, jota pitkin pääsee myös Luukonhaan arboretumiin, joka sijaitsee Niemistöntien varrella. Laavun vieressä on myös puuvaja.

Kalainsaaren keittokatos

Kalainsaari sijaitsee noin puolentoista kilometrin päässä Padasjoen satamasta, Mainiemen edustalla. Kalainsaaressa on metsähallituksen rakentama keittokatos ja pieni hiekkaranta. Saarelle pääsee kesäisin veneellä tai melomalla ja talvella jäätä pitkin. Alueella on käymälä ja puuvaja.

Kirkkolammin nuotiopaikka

Kirkkolammin uimarannan nuotiopaikka sijaitsee liikennepuiston ja uimarannan vieressä. Nuotiopaikalla on puuvaja. Uimarannan wc:t on käytössä kesäaikaan.

Siirry takaisin sivun alkuun