Kansainvälinen yrittäjyyskasvatustoiminta

Padasjoen lukio on ollut vuodesta 2016 alkaen mukana kansainvälisissä yrittäjyyskasvatusprojekteissa Nuori Yrittäjyys ry:n kutsumana yhteistyökouluna. Projekteihin ja niiden opintomatkoille on päässyt vuosittain mukaan neljä opiskelijaamme. Lukuvuoden aikana eri maiden opiskelijat ovat kokoontuvat yrittäjyystapahtumiin, messuille ja seminaareihin, joissa he ovat kehittäneet liikeideoita yhdessä, harjoittaneet kansainvälistä yritystoimintaa, markkinointia ja aktiivista myyntityötä. NY-projekteissa työkaluna on toiminut NY Vuosi yrittäjänä -ohjelma, joka on käytössä kaikissa projektin maissa.

Vuosina 2016–2018 osallistuimme Central Baltic Student Enterprise without Borders (CBEwB) -projektiin, jonka tavoitteena oli tuoda yrittäjyyskasvatukseen kansainvälinen näkökulma. Projekti oli tarkoitettu erilaisille keskiasteen oppilaitoksille, ja siinä annettiin opiskelijoille mahdollisuus oppia kansainvälisestä ja EU-alueen liiketoiminnasta ja yrittäjyydestä jo kouluaikana ja yhteistyötä tehden. Mukana oli neljä maata eli Suomi, Ruotsi, Viro ja Latvia.

Lukuvuonna 2018–2019 lukiomme oli mukana kansainvälisessä yrittäjyyskasvatusprojektissa nimeltä EcologicallyfriendlyStudentCompaniesbetween Finland and Estonia (ESCFE). Tämän projektin teemana oli ekologinen ja yhteiskunnallinen yrittäjyys. Suomalaiset ja virolaiset opiskelijat perustivat kahden maan välisiä yrityksiä, joiden liikeideat linkittyivät edellä mainitun teeman alle. Projekti huipentui huhtikuussa 2019 Riiassa järjestettyyn Euroopan suurimpaan nuorten yrittäjien messu- ja seminaaritapahtumaan(ISCF). 

Viimeisin projekteista on Erasmus+ strategisen kumppanuushankkeen rahoittama projekti vuosille 2019–2022. Tämä yrittäjyyskasvatusprojekti on ollut sosiaaliseen, yhteiskunnalliseen ja ekologiseen yrittäjyyteen painottuva sekä YK:n Agenda 2030 -kestävän kehityksen tavoitteisiin pohjautuva GOALS (Social Entrepreneurship Student Companies in the Baltic Sea Region) Suomen, Viron ja Latvian välillä. Hankkeen organisoiva, johtava ja hallinnoiva taho on ollut Suomen Nuori Yrittäjyys ry.  

Tällä hetkellä on suunnitteilla uusi kansainvälisen yrittäjyyskasvatuksen projekti, johon haetaan monivuotista rahoitusta vuodesta 2023 alkaen.

Lisätietoja:
yrittäjyyskasvatuksen vastuuopettaja, YES Päijät-Häme alueyhteyshenkilö Marja-Riitta Tikkala
+358 44 7202 077
marja-riitta.tikkala@edu.padasjoki.fi

Siirry takaisin sivun alkuun