Retkeily ja ulkoilureitit

Padasjoella on hyvät retkeilymahdollisuudet. Erilaisia retkeilyreittejä ja luontopolkuja on kunnan eri kylissä.

Päijänne-Ilves reitti Päijänne-Ilves reitti

Päijänteen kansallispuisto Päijänteen Kansallispuisto sijaitsee kolmen eri kunnan alueelle, joista yksi on Padasjoki. Puisto soveltuu vesiretkeilyyn, kuten melontaan, ja lähes kaikki puiston alueet ovatkin tavoitettavissa vain vesiteitse. Kansallispuiston suosituin kohde on harjusaari Kelvenne. Mantereen puolella, Virmailan saaressa, sijaitsee kaunis Höysniemen nuotiopaikka. https://www.luontoon.fi/paijanne

Kullasvuoren tornipolku Kullasvuoren liikunta-alueen huipulla sijaitsevista Tuomastorneista pääset ihailemaan maisemia kauas Päijänteelle ja Padasjoen metsäisiin salomaisemiin. Iso-Tuomas -maisematornin korkeus on noin 14 metriä. Tuomastornien juurelle pääset nyt myös talvella uutta Tornipolkua pitkin. Tornipolku on maastoon merkitty polku, jota voit kulkea jalkaisin myös hiihtokauden aikana. Ethän siis kävele hoidetuilla laduilla, vaan käytät merkittyä polkua!

Polku tuo Maisematorneille kahdesta eri suunnasta: ”Sininen polku” nousee kylän puolelta ja ”Punainen polku” Päijänteentien puolelta. Tornipolku on pieni luonnonläheinen maastoliikuntapolku, joka on tarkoitettu omatoimiseen ulkoiluun. Polulla ei ole erityistä talvikunnossapitoa, lumipyryn jälkeen se tallautuu auki käytön seurauksena. Runsaan lumen aikaan polku soveltuu hyvin lumikenkäilyyn. Lumikenkäily samalla tamppaa polkua paremmaksi myös muille jalkaisin liikkuville. Vähällä lumella tai kovaksi tamppautuneella polulla voit ajaa myös fatbikella, mutta pyöräilyyn soveltuu lähinnä Päijänteentien suunnasta nouseva Punainen polku. Sininen polku on mäen jyrkkyyden vuoksi talvella haastava pyöräillä.

Sininen polku pituus 0,6 km/suunta; vaativuus: keskivaativa, merkitty sinikeltaisin heijastavin nuolimerkein.

Punainen polku 0,9 km/suunta; vaativuus: helppo, merkitty punavalkoisin heijastavin reittimerkein. Polku yhtyy siniseen polkuun, jota jatketaan maisematorneille. Siirtymä Laivarannasta punaisen polun alkuun 0,4 km kevytväylää (ei merkitty).

Koko polku lähtöpisteestä edestakaisin 3 km, Laivarannasta lähtien 3,8 km.

Padasjoen luontopolut

Maakesken luonto- ja kuntopolku
Polku muodostuu kahdesta reitistä. Korkiaismäen polun (n. 3,2 km) korkeimmalta kohdalta aukeaa henkeäsalpaava näkymä Päijänteelle. Linnamäen polun (n. 3,6 km) vaativa alku johdattaa kuntoilijan entisen hyppyrimäen ponnahduspaikalle.

Molemmille poluille pääsee parhaiten ajamalla auto kylätalo Rientolan pihaan (Mukulintie 30) ja kävelemällä Mukulintietä eteenpäin noin 300 metriä Korkiasmäen polulle tai 400 metriä Linnanmäen polku. Poluilla on viitoitus.

Reitin alkuun
Kylätalo Rientolan pysäköintialue
Mukulintie 30,
17470 Padasjoki

Toritun luontopolku
Reitin pituus on kokonaisuudessaan 27 kilometriä. Eteläinen Humaljärven kiertävä lenkki on 13 kilometriä ja pohjoinen, Kuivajärvellä kiertävä lenkki 14 kilometriä pitkä. Reitti kulkee pääosin pieniä metsäautoteitä pitkin. Reitti on merkitty, mutta maastokartta on suositeltava olla mukana.

Reitin alkuun
Sepänmäen museon pysäköintialue
Langantie 12
17710 Padasjoki

Kasiniemen luontopolku
Kasiniemeen avautui vuonna 2021 luontopolku. Luontopolku tekee lenkin Pukkikallion kauniissa ja vaihtelevassa maastossa ja on pituudeltaan n. 1,7 km. Luontopolku alkaa Palsantieltä, ja polun alussa on parkkitilaa parille autolle. Pukkikallion laella on penkki, jossa voi levähtää ja syödä vaikka eväitä.

Reitin alkuun
Palsantie 871,
17740 Kasiniemi

Siirry takaisin sivun alkuun