Turvallisuus ja järjestys

YLEINEN HÄTÄNUMERO 112

Turvallisuus ja järjestys

Hämeen poliisilaitos

Hämeen poliisilaitos toimii Kanta-Hämeen ja Päijät-Hämeen maakunnissa. Alueeseen kuuluuPadasjoen lisäksi 19 kuntaa. Hämeen poliisilaitoksen pääpoliisiasema sijaitsee Lahdessa.

Lähipoliisi

Lähipoliisi toimii lähellä ihmisiä ja heidän kotejaan. Lähipoliisi on oman alueensa asiantuntija, asukkaille tuttu ja helposti lähestyttävä. Lähipoliisitoiminta on ennen kaikkea ryhmätyötä: toiminta perustuu alueen asukkaiden, muiden viranomaisten, yhteisöjen ja asukasyhdistysten yhteistoimintaan. Lähipoliisit vierailevat esimerkiksi alueensa kouluilla ja osallistuvat paikallisiin tilaisuuksiin.

Lisätietoja: https://poliisi.fi/hameen-poliisilaitos

Päijät-Hämeen pelastuslaitos

Päijät-Hämeen pelastuslaitos on yksi maamme 22 alueellisesta pelastuslaitoksesta. Pelastulaitoksella on keskimäärin 73 tehtävää vuorokaudessa. Tehtävin kuuluu erilaisia palo-, pelastus-, vahingontorjunta- ja ensihoitotehtäviä.

Lisätietoja: www.phpela.fi

Padasjoen VPK

Padasjoen vapaaehtoinen palokunta ry. kuuluu Päijät-Hämeen Pelastuslaitokseen, joka on 11 kunnan yhteinen pelastusorganisaatio. Padasjoen VPK toimii omalla vastuualueellaan tavanomaisissa sammutus- ja pelastustehtävissä, öljyvahinko tehtävissä ja ensivastetehtävissä.

Lisätietoja: http://www.padasjoenvpk.fi

Lahden järvipelastajat

Lahden Järvipelastajat toimii kolmella aluksella Vesijärvellä ja Etelä-Päijänteellä, Vääksystä Judinsaloon ulottuvalla alueella. Alusten miehistöt ovat kaikki vapaaehtoisia. Pelastusalus PV Vesijärven kotisatama on Padasjoella.

Järvipelastajien ensisijainen tehtävä on ihmishenkien pelastaminen. Suurin osa tehtävistä on kuitenkin vesilläliikkujien avustamista, yleisimmin konevikaisten alusten hinaamista.

Lisätietoja: https://meripelastus.fi/lahti/

Siirry takaisin sivun alkuun