Käyntikohteet

Käyntikohteita Padasjoella

Ala-Savin taide (Savintie 228, Auttoinen)

A.I.Arwidssonin muistomerkki, (Karl Fieandtin kuja, Kirkonkylä)

Enni Idin taiteilijakoti (Kellosalmentie 579, Padasjoki)

Padasjoen erikoisimmista käyntikohteista on Seitniemellä sijaitseva naivistitaiteilija Enni Idin mökki. Mökki on värikylläinen kokonaistaideteos ja maalattu katosta lattiaan taiteilijan lempiaiheilla: kukka- ja kasviornamenteilla ja kissoilla. Enni Idin öljyväritöiden aiheina olivat myös enkelit, pirut ja nuijasota-aihe. Suuren yleisön tietoisuuteen hänen työnsä tulivat vuonna 1973 Helsingin Taidehallissa pidetyn naivistisen taiteen näyttelyssä. Avoinna kesäsunnuntaisin. Pääsymaksu.

Enni Id verkossa:
Yle Areena: Salatut Museot – Kissataiteilijan sahti
Päijät-Häme wiki: Enni Id
ESS: Enni Idin mökki on Kellosalmen taidehelmi

Esa Pajulahden Maailmankylä, Romolla

Galleria Pikantti (Keskustie 16, Padasjoki)

Galleria Pikantti on Padasjoen taideyhdistys ry:n ylläpitämä taidegalleria Padasjoen keskustassa. Pikantissa vaihtuvat näyttelyt kuukausittain ja sinne on yleisöllä vapaa pääsy. Gallerian yhteydessä on myös kahvila.

Keinuhongan tila (Keinuhongantie 54, Auttoinen)

Suvimarja Lifestyle Puoti
Tilan oma lihapuoti
Kesäravintola

Keramiikkapaja Uudelviisii, (Keskustie 25 A)

Kesäteatteri (Kavarmäentie 156, Padasjoki)

Kesäteatteriesitykset heinäkuussa, liput kannattaa varata etukäteen.

Kesätori (Padasjoen tori, Keskustie)

Kesäperjantaisin Padasjoen kesätorilla on erilaisia myyjiä, livemusiikkia ja mahdollisuus kohdata tuttuja ja tuntemattomia.

Klapitaidetta, (Likoniementie 7, Padasjoki)

Kotiseututalo (Koulukuja 2, Padasjoki)

Kesällä 2023 avautui uusi yhteisöllinen kokoontumistila Kotiseututalo Kullasvuoren koulun pihapiiriin. Kotiseututalossa voi järjestää tapahtumia, näyttelyjä ja koulutuksia.

Luukonhaan Arboretum (Koiravuoressa, lähellä kirkonkylää)

Luukonhaan arboretum eli puulajipuisto perustettiin vuonna 2017 Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi. Arboretumissa kasvaa vierasperäisiä puu- ja pensaslajeja yhdessö luonnonvaraisten metsä- ja lehtolajien kanssa. Puisto on luonteeltaan metsäpuisto.

Luukonhaan Polut ja Luukonhaan Laavu

Luukonhaan Polut on virkistys- ja luontopolku, joka ympäröi Luukonhaan arboretumia. Polun varrella on laavu ja alueen luonnosta kertovia tietotauluja. Polkureitti ei ole pitkä, mutta vaatii kulkijaltaan maastokelpoisuutta: polku on osin kivikkoinen ja sateen jäljiltä paikoitellen märkä. Esimerkkejä polunvarren luontokohteista ovat käärmekuusi ja muinaismuisto vanha tulisija.

Mainiemen saha (Rumpinkuja 4, Padasjoki)

Vanhaa Mainiemen sahaa kunnostetaan tapahtumapaikaksi, jota voi yritykset ja yksityishenkilöt voivat jatkossa vuokrata lyhytaikaiseen käyttöön.

Makasiinimuseo (Kuusikuja, Padasjoki)

Padasjoki-seura ylläpitää kotiseutumuseota Padasjoen kirkonkylässä. Museo on avoinna tilauksesta ja seuran omien tapahtumien yhteydessä. Se sijaitsee Saksalan kartanon maalla ja rakennettiin alunperin pitäjänmakasiiniksi eli lainajyvästöksi vuonna 1850. Esineistöä on kerätty 1950-luvulta lähtien eripuolilta pitäjää muun muassa Topias Kilven ansiosta. Museo ja kahvila auki kesäsunnuntaisin.

Nuijasodan muistomerkki (Nuijamäentie 1, Nyystölä)

Nuijasota oli suomalaisten talonpoikien kapina aatelistoa ja sotaväkeä vastaan 1596–1597. Se päättyi verisesti armeijan kukistaessa heikosti varustetut talonpojat. Padasjoella taisteltiin eräät nuijasodan verisimmistä taisteluista. Nyystölän kylässä käytiin yksi nuijasodan ratkaisevista taisteluista. Muistomerkki sijaitsee Nyystölän kylässä.

Padasjoen kirkko (Laivarannantie 1, Padasjoki)

Padasjoen kirkonmäellä on ollut kirkko jo 1400-luvulla. Nykyinen vuosina 1926-1928 rakennettu kirkko on neljäs tällä paikalla. Tiilestä muurattu, rapattu päätytornillinen pitkäkirkko on rakennettu arkkitehti W.G. Palmqvistin piirustusten mukaan. Alttaritaulu on Aleksandra Frosterus-Såltinin maalama ja kuvaa Jeesuksen ylösnousemusta. Padasjoen kirkko on entisöity vuonna 2001. Kirkossa on tilaa 600 vieraalle.

Palsan myllymuseo (Vesijaonraitti 562, Vesijako)

Palsan myllymuseo on rakennettu 1800-luvulla Vesijaolta länteen virtaavan Palsanojan varrelle. Palsan myllyssä voi kesäisin tutustua sekä myllyn että sahan historiaan. Myllyssä on kahvila, ja tiloissa on myös järjestetty taidenäyttelyitä.
Puh. 03 557 7073, Facebook: palsanmyllymuseo

Puulon tehtaanmyymälä (Valutie 9, Padasjoki)

Tehtaanmyymälässä esillä PUULONIN kalustemallisto, NUKKUVILLEN sängyt JA MULPERIPUUN futonpatjat.
Pöydät ja tuolit, kaappisängyt ja sängyt, futonpatjat, runkopatjat ja joustinpatjat,
jakkarat ja sohvapöydät, saunaharjat, lahjaesineet ja erikoiserät. Kaikki samasta myymälästä.

Päijänteen kansallispuisto

Päijänteen Kansallispuisto sijaitsee Suomen toiseksi suurimman järven Päijänteen upeissa maisemissa. Kansallispuisto levittäytyy kolmen eri kunnan alueelle, joista yksi on Padasjoki. Puisto soveltuu vesiretkeilyyn ja lähes kaikki puiston alueet ovatkin tavoitettavissa vain vesiteitse. Kansallispuiston suosituin kohde on harjusaari Kelvenne.

Sepänmäen museo Toritulla (Langantie, Padasjoki)

Sepänmäki eli kyläsepän museoalueen vanhimmat rakennukset ovat peräisin 1700-luvulta. Museo alueeksi kiinteistö tuli vuonna 1982, kun Padasjoen kunta osti tilan. Tämän jälkeen kunta luovutti tilan Toritun kylätoimikunnan hallintaan ja hoitoon. Kyläläiset ovat talkootyönä kunnostaneet rakennukset, kattaneet ja muutoinkin pitäneet rakennuksia kunnossa.Tila on Museoviraston suojeluksessa. Sepänmäen museo on avoinna heinäkuun sunnuntait, muina aikoina sopimuksen mukaan.
Lisätiedot: Juha Pastila 050 5011 889

Tuomasvuoren maisematorni, luontopolku, kuntoportaat ja frisbeegolf-rata (Kullasvuorenkuja 2, Padasjoki)

Kullasvuoren ulkoilualueella kohoavista syksyllä 2013 valmistuneesta maisematornista näet Päijänteen ja sen lukuisat saaret. Tornin korkeampi osa on nimeltään Iso-Tuomas ja matalampi Pikku-Tuomas. Tornin korkeus on noin 14 metriä. Torni on rakennettu kestämään suuremmankin ihmismäärän vierailut. Aikainen auringonnousu kesäaamuna on aika maaginen kokemus. Maisematornin ympäriltä löytyvät myös kuntoportaat, frisbeegolf-rata ja luontopolku.

Uimaranta ja lasten liikennepuisto (Uimalantie, Padasjoki)

Padasjoen liikennepuistossa lapset voivat tutustua liikennesääntöihin, joko omalla polkupyörällä tai kunnan lainattavilla polkuautoilla. Liikennepuistossa on myös leikkipaikka. Liikennepuiston yhteydessä sijaitsee Kirkkolammin uimaranta, matonpesupaikka sekä tulipaikka.

Vesijaon TuoreTori (Vesijaonraitti 303)

Vesijaon TuoreTorilta saa kesäkauden aikaan maan antimia ja päivittäin tuoreet leivät, munkit ja pullat sekä erilaiset makeat ja suolaiset leivonnaiset. Lisäksi TuoreTorin viereisellä nurmikentällä on mahdollisuus kokeilla minigolfia 9-rataisella kentällä.

Tulostettavan lista Padasjoen käyntikohteista

Siirry takaisin sivun alkuun