Siirry sisältöön
Arkisto

Sijaisperheiden tukihenkilöiden valmennus

7.12.2016 7:00

Oletko täysi-ikäinen, luotettava ja tasapainoisessa elämäntilanteessa oleva aikuinen, jolla on aikaa ja halua toimia vapaaehtoisena sijaisperheen tai sijaisperheen lapsen arjen tukena ja apuna?

Sijaisperheen tukihenkilön apu voi olla vaikkapa leipomista yhdessä perheen kanssa, apua kotiaskareissa, lapsen tai nuoren rinnalla kulkemista aikuisena kaverina tai vaikkapa harrastuskaverina, lepohetken tarjoamista sijaisvanhemmalle, läksyjen lukuapua tai ehkäpä varaisovanhemmuus; sinä ja perhe yhdessä päätätte! 

Sijaisperheiden tukihenkilöt ovat tavallisia, turvallisia aikuisia, joilla on aikaa ja halua tukea sijaisperhettä tai sijaisperheen lasta vapaaehtoisena. Sijaisperheen tukihenkilönä voit toimia yksin tai parin kanssa. Tapaat tuettavaa perhettä tai lasta 1–3 kertaa kuukaudessa, yleensä muutaman tunnin kerrallaan.

Toivomme tukihenkilöltä sitoutumista tukihenkilösuhteeseen vähintään vuodeksi. Sijaisperheen tukihenkilönä voi toimia Lahden seudullisen perhehoidon toimialueella. Tukihenkilönä saat valmennuksen tehtävääsi sekä työntekijän tuen tukisuhteelle. 

Valmennukseen voit osallistua myös jos sinulla on henkilökohtaista kokemusta esimerkiksi perhehoidosta: tällöin voimme miettiä juuri sinulle sopivaa tehtävää sijaisperheen tukena.

Valmennus toteutuu lauantaina 4.2.2017 ja kahtena arki-iltana. 

Ilmoittaudu valmennukseen sähköpostitse anu.lehtosaari@lahti.fi tai puhelimitse 044-7161099. Valmennus on maksuton. Haastattelemme hakijat ja tarkastamme kaikkien vapaaehtoisten taustat. Järjestämme valmennuksen yhteistyössä PePPi -hankkeen kanssa (http://peppivoimaa.fi/). Muutokset valmennusaikatauluun ovat mahdollisia.

Facebookhttps://www.facebook.com/events/153898631686091/

Postiosoite

Padasjoen kunta
PL35
17501 PADASJOKI

Käyntiosoite

Kellosalmentie 20
17500 PADASJOKI

Ota yhteyttä

Puhelinvaihde 
03 552 911 (arkisin 9-15)

etunimi.sukunimi[at]padasjoki.fi
kirjaamo[at]padasjoki.fi
palaute[at]padasjoki.fi
info[at]padasjoki.fi