Siirry sisältöön
Arkisto

Salpakierto Oy:n jätehuollon perusmaksu

1.9.2021 13:45

Kunnan tekniseen toimeen tulleet ilmoitukset jätehuollon perusmaksusta

Kunnan tekniseen toimeen on viime aikoina tullut merkittävä määrä puheluita koskien Salpakierto Oy:n perimää kiinteistön jätehuollon perusmaksua. Tämä lakisääteinen vuotuinen maksu peritään rakennuksen käyttötarkoituksen mukaan ja nämä tiedot laskuttaja (Salpakierto Oy) on saanut valtakunnallisesta Digi- ja väestötietovirastosta. Nämä tiedot taas pohjautuvat kunnan rakennusvalvonnan rakennusrekisteriin.

Salpakierto Oy on ohjannut asiakkaitaan olemaan kuntaan yhteydessä, mikäli laskutukseen perustuvat tiedot ovat virheellisiä. Suurin osa kuntaan tulleesta palautteesta koskee tapauksia, missä Salpakierto laskuttaa jätemaksun asuinrakennuksen mukaisesti, vaikka kiinteistö on vapaa-ajankäytössä. Asiaa tarkastamalla usein löytyykin tieto, että rakennus (rakennettu esim. 1960-luvulla) on alun perin tehty asuinrakennukseksi (yhden asunnon talot), mutta sittemmin käyttö on muuttunut vapaa-ajanasunnoksi (ilman käyttötarkoituksenmuutosta).

Tällaisia rakennusrekisterin muutoksia emme voi tehdä pelkästään puhelinilmoituksella, vaan kiinteistönomistajan tulee hakea asiaan käyttötarkoituksenmuutosta tai esimerkiksi rakennuslupaa, jos kiinteistö on muuttunut seinien purun myötä useamman asunnon kohteesta yhdeksi asunnoksi.

Käyttötarkoituksenmuutossa ja muissa rakennusvalvonnan asioissa voit olla yhteydessä kunnan teknisen toimen hallintosihteeri Pia Mustistoon: pia.mustisto@padasjoki.fi. Yhteydenottojen toivotaan tulevan sähköpostitse.

Postiosoite

Padasjoen kunta
PL35
17501 PADASJOKI

Käyntiosoite

Kellosalmentie 20
17500 PADASJOKI

Ota yhteyttä

Puhelinvaihde 
03 552 911 (arkisin 9-15)

etunimi.sukunimi[at]padasjoki.fi
kirjaamo[at]padasjoki.fi
palaute[at]padasjoki.fi
info[at]padasjoki.fi