Siirry sisältöön
Arkisto

Päijät-Hämeen pelastuslaitos: Päivä paloasemalla -tapahtuma järjestetään 17 pelastusasemalla ─ tavoitteena on parantaa kotien turvallisuutta

päiväpaloasemalla.pngpäivä paloasemalla
22.11.2022 9:50

Päivä Paloasemalla -tapahtuma järjestetään Päijät-Hämeessä tänä vuonna 17 pelastusasemalla ja tapahtumiin odotetaan tuhansia kävijöitä. Tulipalot aiheuttavat vuosittain merkittäviä omaisuus- ja henkilövahinkoja, vaikka tulipalojen ennaltaehkäisy on helppoa. Päivä paloasemalla -tapahtumien ja 26.11.─1.12.2022 vietettävän valtakunnallisen paloturvallisuusviikon tavoitteena on parantaa kotien paloturvallisuutta ja kansalaisten toimintakykyä onnettomuustilanteissa.

Päivä Paloasemalla -tapahtumissa 26. marraskuuta on mahdollisuus oppia tärkeitä turvallisuusasioita, kysyä paloturvallisuudesta ja tutustua pelastustoimeen sekä sopimuspalokuntatoimintaan harrastuksena. Myös lapsille ja nuorille järjestetään omaa ohjelmaa.

Huomio sähkölaitteiden turvallisuuteen
Sähkön hintojen nousu on herättänyt keskustelua sähkölaitteiden turvallisesta käytöstä.
”Sähkön säästäminen ja käytön ajoittaminen edullisempaan aikaan on järkevää, mutta sitä ei kannata tehdä turvallisuuden kustannuksella”, riskienhallintapäällikkö Marjo Oksanen Päijät-Hämeen pelastuslaitokselta huomauttaa.
Valvo aina sähkölaitteiden käyttöä sekä akkujen latausta, ja pidä palovaroittimet toimintakunnossa. Varmista, että palovaroittimet toimivat, niitä on tilaan nähden riittävästi ja ne on sijoitettu oikein.

Pesukoneiden käyttöön liittyy tulipalo- ja vesivahinkoriski, joten koneita ei ole turvallista jättää päälle ilman valvontaa. Vuotovahdit ja -hälyttimet ovat hyvä apu. Kodinhoitohuoneeseen kannattaa sijoittaa myös oma palovaroitin.
Akkujen lataamista on syytä valvoa, sillä akkupaloa on vaikea sammuttaa ja palo kehittyy nopeasti. Akkuja ei kannata ladata poistumisreiteillä kuten eteisessä tai paikassa, jossa nukutaan. Akkujen lähellä ei myöskään kannata pitää helposti syttyvää materiaalia, kuten mattoja tai tyynyjä.

”Akkujen latausta kannattaa välttää yöaikaan, jotta mahdollisen kuumenemisen huomaa nopeasti. Latureita ei myöskään kannata turhaan pitää pistorasioissa”, riskienhallintapäällikkö Marjo Oksanen vinkkaa.
Päivä paloasemalla -tapahtumissa voit kysyä sähkölaitteisiin tai muuhun kodinturvallisuuteen liittyvistä asioista.

Päivä paloasemalla -tapahtumat Päijät-Hämeessä:
Tapahtuma järjestetään Artjärven paloasemalla, Asikkalan paloasemalla, Hartolan paloasemalla, Heinolan pelastusasemalla, Hollolan pelastusasemalla, Hakosilta-Nostavan paloasemalla Hollolassa, Hämeenkosken paloasemalla, Iitin paloasemalla, Kärkölän paloasemalla, Lahdessa Paavolan pelastusasemalla (ei pysäköintimahdollisuutta) sekä Ahtialan, Renkomäen, Harjunalustan ja Lahden VPK:n asemilla, Orimattilan pelastusasemalla, Padasjoen paloasemalla ja Sysmän pelastusasemalla.

Ohjelma vaihtelee asemittain. Esimerkiksi Orimattilan pelastusasemalla jaetaan tietoa nuohouksesta ja Hollolan pelastusasemalla on mahdollisuus tutustua sähköautojen latausjärjestelmiin ja niiden rakentamiseen vaikuttaviin turvallisuusseikkoihin. Paavolan pelastusasemalla järjestetään näytöksiä rasvapalon sammuttamisesta. HUOM! Paavolan pelastusasemalla ei ole pysäköintimahdollisuutta Lotilan koulun kentälle rakennetun päiväkodin vuoksi.
Katso aikataulut: https://www.phpela.fi/paiva-paloasemalla-tapahtumat-paijat-hameessa-la-26-11-2022/

Lisätietoja:
palotarkastaja Ari Holopainen 0440 773 567, ari.holopainen@paijatha.fi
riskienhallintapäällikkö Marjo Oksanen, 0440 773 208, marjo.oksanen@paijatha.fi
Päijät-Hämeen pelastuslaitos

www.paloturvallisuusviikko.fi
Paloturvallisuusviikkoa koordinoi Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö. Yhteistyössä ovat mukana pelastuslaitokset, pelastusliitot, sisäministeriö, EHYT ry, EPT-verkosto, Kirkkohallitus/Diakonia ja yhteiskunta, Suomen Kiinteistöliitto, Suomen Omakotiliitto, Suomen Palopäällystöliitto, Nuohousalan Keskusliitto ja Vanhustyön Keskusliitto. Paloturvallisuusviikon rahoittaa Palosuojelurahasto.

Palovaroittimien oikea käyttö: https://pelastustoimi.fi/koti-ja-arki/ennaltaehkaisy/varoittimet
Litiumioniakkujen turvallinen käyttö: https://tukes.fi/litiumioniakkujen-turvallinen-kayttaminen
Nuohous: https://intermin.fi/pelastustoimi/nuohous
Postiosoite

Padasjoen kunta
PL35
17501 PADASJOKI

Käyntiosoite

Kellosalmentie 20
17500 PADASJOKI

Ota yhteyttä

Puhelinvaihde 
03 552 911 (arkisin 9-15)

etunimi.sukunimi[at]padasjoki.fi
kirjaamo[at]padasjoki.fi
palaute[at]padasjoki.fi