Siirry sisältöön
Arkisto

Päijät-Hämeen kotitaloudet kokeilemaan 1,5 asteen elämäntapaa

LOGO_1_5_astetta.jpg
22.8.2019 13:37

Kotitalouksien ilmastokokeilu

Toimia ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi tarvitaan kaikilla tasoilla, jotta ilmaston lämpeneminen saadaan pidettyä alle 1,5 asteen. Päijät-Hämeen liitto, Hartola, Heinola, Hollola, Lahti, Orimattila ja Padasjoki etsivät perheitä, jotka haluavat kokeilla 1,5 asteen elämäntapaa. Kolmen kuukauden kokeilujakson aikana kotitalouksille tarjotaan tietoa nykyisestä hiilijalanjäljestä sekä neuvoja ja vertaistukea sen pienentämiseen. Hiilijalanjälkeen voi vaikuttaa esim. energiaratkaisuilla, ruokavalinnoilla sekä kestävää liikkumista suosimalla. Perhe voi olla yksi-, kaksi- tai monihenkinen ja asua kaupungissa tai maaseudulla.

Kokeilu on osa ympäristöministeriön tukemaa 1,5 asteen kunta -hanketta. Kestävän elämäntavan kokeilun avulla kerätään samalla tietoa siitä, miten hyvin kunnat ja kaupungit tällä hetkellä mahdollistavat kestävän elämäntavan. Hankkeessa myös haastetaan osallistuvien kuntien johto ja kunnanvaltuustot julkiseen elämäntapatestiin. Hanke käynnistää seudullisen yhteistyön EU:n ympäristöpääkaupunki 2021 vuoden toteutuksessa houkuttelemalla erilaisia asukasryhmiä mukaan vähähiilisten elämäntapojen kokeiluun.

Haku kokeiluun on avoinna 19.8-8.9.2019 ja kokeilujakso ajoittuu marras-tammikuulle.  Kotitalouksia voidaan ottaa kokeiluun rajoitettu määrä ja tavoitteena on löytää mahdollisimman eri tyyppisiä perheitä. Kotitalouksien lisäksi hankkeeseen toivotaan mukaan yrityksiä, jotka tarjoavat kestäviä ratkaisuja esim. asumiseen, liikkumiseen tai kuluttamiseen. Yritykset voivat ilmoittautua mukaan ottamalla yhteyttä Päijät-Hämeen liittoon.

Hae mukaan kotitalouksien kokeiluun osoitteessa: https://my.surveypal.com/1-5-astetta–kokeiluun-ilmoittautuminen

Lisätietoja:

Maarit Virtanen, Ilmastoasiantuntija, p. 044 077 3272, maarit.virtanen@paijat-hame.fi


Postiosoite

Padasjoen kunta
PL35
17501 PADASJOKI

Käyntiosoite

Kellosalmentie 20
17500 PADASJOKI

Ota yhteyttä

Puhelinvaihde 
03 552 911 (arkisin 9-15)

etunimi.sukunimi[at]padasjoki.fi
kirjaamo[at]padasjoki.fi
palaute[at]padasjoki.fi