Siirry sisältöön
Arkisto

Päihdetilannekysely toteutetaan jälleen

paihdetilannekysely2022Päihdetilannekysely 2022
5.9.2022 12:01

Päijät-Hämeen, Myrskylän ja Pukkilan kunnissa toteutetaan 5.-25.9.2022 Päihdetilannekysely

Päijät-Hämeen, Myrskylän ja Pukkilan kunnissa toteutetaan 5.-25.9.2022 Päihdetilannekysely. Edellisen kerran kuntalaiset vastasivat kyselyyn syksyllä 2019. Päihdetilannekyselyllä kartoitetaan kunnan asukkaiden alkoholiin, tupakka- ja nikotiinituotteisiin, huumausaineisiin ja rahapeleihin liittyviä havaintoja, kokemuksia ja näkemyksiä.
Päijät-Hämeen alueellisen ehkäisevän työn tekijät Sosiaalialan osaamiskeskus Versosta toteuttavat kyselyn yhdessä kuntien ehkäisevän työn koordinaattorien kanssa. Tiedonkeruusta vastaa asuinkunta ja käsittelystä alueellinen ehkäisevä työ. Tulokset saadaan kunta- ja aluekohtaisesti. Kyselyn avulla halutaan parantaa ehkäisevän päihdetyön suunnittelua ja tekemistä Päijät-Hämeen alueella ja kunnissa. Jokainen näkemys ja idea on arvokas. Kunnissa on suunniteltu erilaisia tapoja helpottaa kyselyyn vastaamista esimerkiksi tarjoamalla kirjastolla, tapahtumassa tai vaikkapa senioreiden kokoontumisessa mahdollisuus vastata ammattilaisen kanssa yhdessä. Lisäksi ensimmäistä kertaa nuoria varten on tehty omat kysymykset. Kysely ohjaa alle 18-vuotiaat automaattisesti nuorten omaan kyselyyn.

Päihdetilannekyselyyn toivotaan tälläkin kertaa tuhansia vastauksia. Vastaaminen tapahtuu nimettömästi eikä yksittäisiä vastaajia voida tunnistaa. Vastaavanlaisia kyselyjä toteutetaan muuallakin Suomessa, joten eri alueilla esiin nousevia havaintoja ja näkemyksiä on mahdollisuus vertailla ehkäisevää päihdetyötä tekevien kehittämisverkostossa.

Paperisia kyselylomakkeita löytyy kirjastosta sekä uimahallilta.
Kyselyyn pääsee vastaamaan verkossa osoitteessa: https://link.webropol.com/s/paihdekysely2022


Postiosoite

Padasjoen kunta
PL35
17501 PADASJOKI

Käyntiosoite

Kellosalmentie 20
17500 PADASJOKI

Ota yhteyttä

Puhelinvaihde 
03 552 911 (arkisin 9-15)

etunimi.sukunimi[at]padasjoki.fi
kirjaamo[at]padasjoki.fi
palaute[at]padasjoki.fi