Siirry sisältöön
Arkisto

Padasjoki on mukana Päijät-Hämeen digitukiverkostossa

19.2.2021 14:19

Digitaidot ovat uusi kansalaistaito, joista huolehtiminen on koko Suomen asia. Digitaitojen kehittämiseksi Päijät-Hämeen liitto on aloittanut hankkeen, jossa ovat mukana kaikki Päijät-Hämeen kunnat. Tavoitteena on luoda alueellisen digituen verkosto, jonka avulla digituki saadaan kattamaan koko maakunta ja vastaamaan tarpeeseen.

Digituella tarkoitetaan sähköisen asioinnin, palveluiden ja laitteiden käytön tukea. Tuen tarkoituksena on auttaa asiakasta itsenäiseen ja turvalliseen laitteen käyttöön sekä sähköiseen asiointiin. Digituki voi olla etätukea, lähitukea tai koulutuksia. 

– Digituki kuuluu kaikille ja lähdemme kehittämään sitä myös Padasjoella. Meillä sähköisä palveluja on jonkin verran tarjolla ja niitä on pyritty kehittämään helppokäyttöiseksi. Silti useat tarvitsevat apua niiden käyttämiseen. Digituen järjestäminen varmistaa osaltaan, että kaikilla kuntalaisilla on riittävät digitaidot, kirjastonjohtaja Taru Tanska kertoo.

Aluksi hankkeessa selvitetään, millaista digitukea eri tahot antavat ja millaista digitukea asukkaat tarvitsevat. Sen jälkeen digitukea kehitetään vastaamaan kysyntään nykyistä paremmin.  Padasjoella on jo aiemmin tehty työtä digituen parissa. Kunnan it-harjoittelijat tarjosivat digiapua kirjaston pop up pisteillä ja viime vuosina Wellamo-Opiston Digivoimaa-klinikat ovat tarjonneet opastusta digiasioissa. Digivoimaa-klinikat jatkuvat kirjastossa kunhan koronatilanne helpottaa.

Jos organisaatiosi antaa digitukea ja haluat mukaan digituen verkostoon, lue lisää ja ota yhteyttä: https://paijat-hame.fi/digituki/
Lisätietoja hankkeesta:
Projektipäällikkö Markku Lehikoinen, Päijät-Hämeen liitto, etunimi.sukunimi@paihat-hame.fi puh 044 077 3624 

Postiosoite

Padasjoen kunta
PL35
17501 PADASJOKI

Käyntiosoite

Kellosalmentie 20
17500 PADASJOKI

Ota yhteyttä

Puhelinvaihde 
03 552 911 (arkisin 9-15)

etunimi.sukunimi[at]padasjoki.fi
kirjaamo[at]padasjoki.fi
palaute[at]padasjoki.fi
info[at]padasjoki.fi