Siirry sisältöön

Projektit ja hankkeet

Padasjoen valokuituhanke

Vuodesta 2012 lähtien Padasjoella on sähkön maakaapelointien yhteydessä kaivettu myös valokuiturunkoa. 

Kunta teki joulukuussa 2014 TeliaSoneran kanssa sopimuksen pilottihankkeesta, jonka ansiosta valmiit kuidut on mahdollista saada käyttöön, ja padasjokelaiset voivat hankkia valokuituliittymiä. 

Valokuituliittymät on tarkoitettu kaikille kuntalaisille, yrityksille ja vapaa-ajan asukkaille. Liittymähinnat ovat samat kaikille.

Tähän mennessä liittymiä on asennettu alueilla, joissa on maakaapelointien tuoma kuituvalmius. Kuituvalmiuksia on mm. Vesijaolla, Nyystölässä, Kaukelassa, Arrakoskella sekä pian Taululla. 

Muihin kyliin kuituverkko laajenee kysynnän mukaan. Kunnanhallitus tekee kaikki rakentamispäätökset.

Liittymämaksu

Valokuituliittymän hinta on pilottiaikana 1500 €. Tämä liittymismaksu maksetaan Padasjoen kunnalle. Liittymämaksu maksetaan kerran. 

Hinta sisältää kaivun jakopisteestä tontille, päätelaitteen ja liittymän asennuksen. Toistaiseksi on menetelty niin, että lasku liittymämaksusta on lähetetty vasta sitten, kun liittymä on asennettu valmiiksi. 

Kunnan verkkomaksu

Liittymän käytöstä maksetaan kunnalle verkkomaksu, joka on 30 €/kk ja jolla katetaan mm. verkon ylläpitokustannuksia. *) Kuukausilaskutus alkaa kun liittymä on toimintavalmis. 

Kunnan perimä liittymähinta ja verkkomaksu on sama vakituisille ja vapaa-ajan asukkaille sekä yrityksille.

Operaattorin perimät kuukausimaksut

Kunnan perimän verkkomaksun lisäksi maksetaan tilatuista palveluista, jotka pilotissa tarjoaa TeliaSonera. Koska verkon omistus (kunta) ja palvelut (TeliaSonera) on eriytetty, teleoperaattori tekee asiakkaan kanssa erillisen sopimuksen palveluista. Tämä tapahtuu kun liittymä on käyttövalmis. Oletuksena on, että liittymä otetaan heti asennuksen jälkeen käyttöön. 

Otathan huomioon, operaattorit tekevät usein 24 kuukauden sopimuksia palveluista. Määräaikaista sopimusta ei voi irtisanoa päättymään kesken sopimuskauden ilman painavaa syytä. Tutustu operaattorin sopimusehtoihin ennen sopimuksen solmimista. Esimerkiksi Soneran kaikki toimitusehdot ja palvelukuvaukset löydät alla olevasta linkistä: 
http://www.sonera.fi/toimitusehdot+ja+palvelukuvaukset

Jos asiakkaalla on jo sopimus toisen operaattorin kanssa, hän voi kysyä omalta operaattoriltaan mahdollisuutta päästä hyödyntämään valokuitua.

Esimerkkejä hinnoittelusta

100 megan internetyhteyden (100/100 Mbit/s) hinta on 19,90 €/kk, joka maksetaan operaattorille. Liittymän kuukausimaksu on silloin yhteensä 49,90 euroa/kk (sis. kunnan verkkomaksu ja operaattorin internetyhteys). Tarjolla on myös tätä hitaampia internetpalveluja. 

Tämä pilotissa tarjolla oleva Sonera Kodin Netti -liittymä on määräaikainen (24 kk), minkä jälkeen se muuttuu toistaiseksi voimassa olevaksi sopimukseksi.

 

Lisätietoa:
Heikki Jaakkola, 
+358 40 580 5410
heikki.jaakkola[at]padasjoki.fi

Postiosoite

Padasjoen kunta
PL35
17501 PADASJOKI

Käyntiosoite

Kellosalmentie 20
17500 PADASJOKI

Ota yhteyttä

Puhelinvaihde 
03 552 911 (arkisin 9-15)

etunimi.sukunimi[at]padasjoki.fi
kirjaamo[at]padasjoki.fi
palaute[at]padasjoki.fi
info[at]padasjoki.fi