Siirry sisältöön

Tervetuloa tutustumaan Padasjokeen

Luonnonläheistä elämää Päijät-Hämeen järvimaisemissa

Padasjoki erottuu luonnonkauniilla maisemillaan ja lukuisilla harrastusmahdollisuuksillaan. Asut luonnon sydämessä ja lähellä upeita vesistöjä. Asuminen on edullista, ja kaikki palvelut ovat lähellä. Toimivat terveyspalvelut ja päivähoito, kouluverkosto sekä hyvät mahdollisuudet liikunnan ja kulttuurin harrastamiseen luovat hyvät edellytykset niin arkeen kuin vapaa-aikaan.

Matkailuala ja metsätalous huipputyöllistäjiä

Erinomaisten liikenneyhteyksien varrella sijaitsevalle Padasjoelle on helppo tulla. Seudulla toimii monipuolisesti teollisuuden, rakentamisen, maa- ja metsätalouden sekä palvelualan työllistäjiä. Uusia yrityksiä on perustettu muun muassa jatkuvasti kasvavalle matkailualalle.

Arvostamme yrittäjyyttä ja työn tuottamaa menestystä. Tuemme yritystoimintaa monin eri keinoin. Haluamme motivoida yrityksiä pysymään kunnassa sekä nähdä niiden menestyvän ja kasvavan.

Vilkasta elämää kylissä

Padasjoen kirkonkylällä näet vanhaa kulttuurimaisemaa, arvokkaita vanhoja taloja ja omakotitaloasutusta. Tarjoamme monenlaisia asumisen vaihtoehtoja. Vilkkaana mökkeilykuntana panostamme myös vapaa-ajanasumiseen.

Tiiviissä kyläyhteisöissä on paljon aktiivista toimintaa sekä runsaasti nähtävää ja koettavaa. Näe esimerkiksi Toritun kyläsepän museo, ja tutustu paikalliseen kulttuuristoriaan 1800-luvun pitäjänmakasiiniin rakennetussa kotiseutumuseossa. 

Padasjoen perinteinen ruokajuoma on sahti, jota valmistetaan seudulla tänäkin päivänä. Jokakesäiset Sahtimarkkinat ovatkin yksi Padasjoen merkittävimmistä tapahtumista. Suosittelemme myös padasjokelaisten kalastajien pyytämä muikkuja ja paikallista leipää.

Ulkoile ja harrasta

Padasjoella on erinomaiset mahdollisuudet luontoharrastuksiin ja liikuntaan. Retkeilyreitit, vesistöt, talviharrastusmahdollisuudet, täysimittainen frisbeegolfrata, uusittu uimahalli, palloilusalit ja urheilukentät kutsuvat nauttimaan raittiista ilmasta ja liikunnan ilosta. Hiihdä, patikoi tai maastopyöräile, istu termoskahville ja ihaile maisemia.

Padasjoen laivaranta on mainio paikka kesäiselle yhdessäololle. Lähde aurinkoiselle päiväristeilylle tai ihaile sataman näköalatornista avautuvia järvimaisemia. Päijänne tarjoaa myös melojalle runsaasti reittivaihtoehtoja ja kalastajille hyviä apajia.

Puhdas luonto tuleville sukupolville

Haluamme pitää huolta kauniista, runsasvesistöisestä maisemastamme. Padasjoki oli yksi ensimmäisistä Kohti hiilineutraalia kuntaa -hankkeeseen osallistuneista kunnista, ja olemme edelleen mukana matkalla kohti tavoitetta.

Hyvinvoivat metsät tuovat alueelle töitä ja toimeentuloa, ja monipuoliset palvelut ja tiivis yhteisö luovat lisää tyytyväisiä asukkaita.

Lämpimästi tervetuloa tutustumaan Padasjokeen!

 

Postiosoite

Padasjoen kunta
PL35
17501 PADASJOKI

Käyntiosoite

Kellosalmentie 20
17500 PADASJOKI

Ota yhteyttä

Puhelinvaihde 
03 552 911 (arkisin 9-15)

etunimi.sukunimi[at]padasjoki.fi
kirjaamo[at]padasjoki.fi
palaute[at]padasjoki.fi