Siirry sisältöön

Liikunta, vapaa-aika ja hyvinvointi

Padasjoella on hyvät mahdollisuudet erilaisten liikuntalajien harrastamiseen. Erilaiset latureitit kauniissa maisemissa, jäätilanteen salliessa myös Päijänteellä ovat suosittuja. Kullasvuoren valaistut ladut toimivat kesäaikaan lenkkeilypolkuina. Uimahalli tarjoaa syksystä kevääseen monipuolisia vesiliikuntapalveluja ja kuntosalitoimintaa. Kuntosaliavaimen ja kausikortin lunastamalla voit harrastaa kuntosalilla ympäri vuoden aukioloajoista riippumatta.

LÄHILIIKUNTAPAIKAT

Kunnan monet lähiliikuntapaikat antavat mahdollisuuden monien lajien harrastamiseen. Lähiliikunta-alueita voi hyödyntää yksin, perheen kesken ja kaveriporukalla. Kesäisin kokoontuu useampia jumpparyhmiä, lasten kerhoja ja harrastusporukoita lähiliikunta-alueilla. 

 

 

PAPPILANMÄEN LÄHILIIKUNTAPAIKKA

Pappilanmäella käytössä on kesäaikaan aidattu ulkokenttä, jossa voit pelata vaikkapa tennistä, koripalloa, lentopalloa, jalkapalloa... Alueella on pienemmille lapsille sopiva pieni leikkipuisto ja aikuisille suunnatut kuntoiluvälineet. Nuoret kokoontuvat Pappilanmäelle skeittamaan. Talviaikaan hiekkakentälle jäädytetään jääkiekkokaukalo, joka muuntuu kesäksi esimerkiksi pesäpalloon soveltuvaksi hiekkakentäksi.

KULLASVUOREN LIIKUNTA-ALUE

Kullasvuoren koulun ympäristö on todellinen liikkujan monitoimialue: niin yleisurheilukenttä (Ahjola), jalkapalloilijoita pääosin palveleva upea tekonurmikenttä, kuin täyspitkä frisbeegolf-ratakin sijaitsevat Kullasvuoren alueella.

Kullasvuoren koulun takana frisbee-radan lähtöalueen vieressä on myös uusi liikunta-alue, pienpelikenttä ja Fitness-park telineet. Kesällä kentällä voi pelata myös tennistä. 

Talvella alue on todellinen lasten paratiisi. Yleisurheilukentän viereen tulee pienemmille lapsille hyvin soveltuva pienempi jääkiekkokaukalo ja mäenlaskupaikka. Yleisurheilukentältä lähtevät myös hiihtoladut Kullasvuoren maastoihin ja Kirkkolammen hiihtolenkille pääsee tien toiselta puolelta. Kentällä on hyvät parkkipaikat ja yleisölle avoin huoltorakennus, jossa voi lämpimässä vaihtaa monot ja luistimet jalkaan ja käydä wc:ssä. 

Kullasvuoren pururadalla on 1, 2, 3, 5 km. reitit ja alueen pohjoispäästä löytyy 164 askelmaiset kuntoportaat. Maastoissa risteilee pururatojen lisäksi polkuja, joiden varrelta voi löytää niin hyppyrimäen kuin tanssilavan rauniotkin. 

 

Näiden lisäksi Padasjoella on hyvät puitteet esimerkiksi melonnan, suunnistuksen ja maastopyöräilyn harrastamiseen. Kunta tarjoaa edellytykset liikunnalliseen toimintaan, jota aktiiviset urheiluseurat ja yhdistykset järjestävät kunnan oman tarjonnan täydennykseksi.
Padasjoen liikuntaseurat
Yhteystiedot
Hyvinvointijohtaja / Koulukuraattori
Pauliina Koskela
+358 40 041 9364
pauliina.koskela[at]padasjoki.fi
Liikuntakoordinaattori
Mari Engberg
+358 44 7202 070
mari.engberg[at]padasjoki.fi
Kenttämestari
Pasi Jussila
+358 400 355 606
Postiosoite

Padasjoen kunta
PL35
17501 PADASJOKI

Käyntiosoite

Kellosalmentie 20
17500 PADASJOKI

Ota yhteyttä

Puhelinvaihde 
03 552 911 (arkisin 9-15)

etunimi.sukunimi[at]padasjoki.fi
kirjaamo[at]padasjoki.fi
palaute[at]padasjoki.fi
info[at]padasjoki.fi