Varhaiskasvatus

Padasjoen kunta tarjoaa varhaiskasvatusta Majavan päiväkodin Menninkäisten ja Peukaloisten ryhmissä, vuorohoitoryhmä Pikkumajavassa ja perhepäivähoidossa. Tavoitteena on lapsen kokonaisvaltainen hyvinvointi, kehityksen tukeminen sekä oppimisen ja oivaltamisen ilo. Varhaiskasvatus on jokaisen kunnan lakisääteinen palvelu, jossa noudatamme valtakunnallisia ohjeita ja lakeja. Jokaiselle lapselle laaditaan varhaiskasvatussuunnitelma yhdessä huoltajien kanssa.

Varhaiskavatukseen hakeminen

Varhaiskasvatukseen haetaan päiväkodista, kunnanvirastosta tai nettisivuilta saatavalla lomakkeella. Hakemukset osoitetaan varhaiskasvatusjohtajalle Majavan päiväkotiin tai kunnanvirastoon.

Päivähoitopaikkaa voi hakea ympäri vuoden lasten hoitotarpeen mukaan, kuitenkin viimeistään 4 kuukautta ennen hoidon tarvetta. Mikäli hoidon tarve aiheutuu työllistymisestä, koulutuksesta tai opiskelusta eikä hoidon tarve ole ennakoitavissa, on hoitopaikkaa haettava välittömästi, kuitenkin vähintään kaksi viikkoa ennen hoidon tarvetta.

Päivähoitopaikkaan voi ja on hyvä tutustua etukäteen ennen hoitosuhteen alkua. Tutustumiskäynneistä voi sopia suoraan hoitopaikan työntekijöiden kanssa.

Lasten päivähoitoa voivat saada lapset, jotka vielä eivät ole oppivelvollisuusikäisiä sekä milloin erityiset olosuhteet sitä vaativat eikä hoitoa ole muulla tavoin järjestetty, myös sitä vanhemmat lapset. (Varhaiskasvatuslaki §2.)

Palvelu on maksullinen.

Varhaiskasvatuksen asiakasmaksulaki

Lomakkeet

Päivähoitohakemus

Hakemus varhaiskasvatukseen

Lisää tietoa
Lataa lomake

Palvelupaikat

Majavan päiväkoti

Majavan päiväkodissa on Peukaloisten ja Menninkäisten ryhmät, varhaiskasvatusjohtajan toimisto ja omavalmistuskeittiö.

Majavatie 25, 17500 PADASJOKI

Aukioloajat

Normaalit palveluajat
Ma - Ti: 06:30 - 17:00
Ke - To: 06:30 - 17:00
Pe: 06:30 - 17:00

Kaikki tiedot

Perhepäivähoitotoimisto

Perhepäivähoitotoimisto kuntalassa.

Kellosalmentie 20, 17500 PADASJOKI

Kaikki tiedot

Pikkumajava

Majavan päiväkotiin kuuluva Pikkumajavan ryhmä tarjoaa vuorohoitoa Kirkkolammen maisemissa.

Kellosalmentie 22b, 17500 PADASJOKI

Aukioloajat

Avoinna tarpeen mukaan

Kaikki tiedot

Pikkumajavan vuorohoitoryhmä

Pikkumajava on 1 – 6 –vuotiaiden vuorohoitoryhmä. Se sijaitsee kunnanviraston  ja terveysaseman välissä lähellä Kirkkolammen uimarantaa. Vuoropäivähoitoon on oikeus niillä lapsilla, joiden hoidon todellinen tarve perustuu molempien (tai ainoan) huoltajan vuorotyöhön tai opiskeluun liittyvään tarpeeseen. Hoitoajat tulee ilmoittaa 2 viikkoa etukäteen.

 Pikkumajavassa tavoitteena on, että lapsi, huoltajat ja työntekijät tulevat Pikkumajavaan mielellään. Pikkumajavassa vallitsee lämmin tunnelma. Kaikkia kohdellaan tasapuolisesti. Ilo ja huumori kuuluvat arkipäivään. Syliä ja halia on tarjolla.

Vuoropäiväkoti Pikkumajava
Kellosalmentie 22 B
17500 PADASJOKI
Vuoropäiväkoti
Pikku-Majava
+358 40 510 4871
Varhaiskasvatuksen erityisopettaja
Minna Perälä
+358 44 0529220
minna.perala@padasjoki.fi
Postiosoite

Padasjoen kunta
PL35
17501 PADASJOKI

Käyntiosoite

Kellosalmentie 20
17500 PADASJOKI

Ota yhteyttä

Puhelinvaihde 
03 552 911

etunimi.sukunimi[at]padasjoki.fi
kirjaamo[at]padasjoki.fi
info[at]padasjoki.fi