Siirry sisältöön

Perhepäivähoito

perhepäivähoito.png

Perhepäivähoito on vaihtoehtoinen hoitomuoto kotihoidon ja päiväkotihoidon rinnalla. Perhepäivähoitaja on kunnan työntekijä, joka toteuttaa hoito- ja kasvatustyötä omassa kodissaan. Hänen työtään ohjaa ja valvoo perhepäivähoidon ohjaaja.

Perhepäivähoitajalla voi olla hoidossaan, hoitajan omat alle kouluikäiset lapset mukaan lukien, neljä kokopäiväistä lasta sekä yksi osapäiväinen esiopetuksessa oleva lapsi.

Perhepäivähoito on kodinomaista päivähoitoa, jossa pyritään ottamaan huomioon kunkin lapsen yksilölliset kyvyt ja tarpeet. Tärkeintä on turvallisuus ja lasten viihtyminen hoidossa, hyvä perushoito, sekä virikkeiden antaminen ja sosiaalisten taitojen opettelu pienessä ryhmässä.  

Perhepäivähoidon toiminta-ajatuksena on tarjota lapselle kodinomainen hoitopaikka, jossa aidosti välitetään lapsesta ja hänen hyvinvoinnistaan, jossa lapsi saa olla lapsi, ja josta vanhemmatkin voivat ammentaa tietoa ja voimavaroja omaan vanhemmuuteensa. 

 

Ilmoittautuminen perhepäivähoitoon

Päivähoitopaikkaa voi hakea ympäri vuoden lasten hoitotarpeen mukaan, kuitenkin viimeistään 4 kuukautta ennen hoidon tarvetta. Mikäli hoidon tarve aiheutuu työllistymisestä, koulutuksesta tai opiskelusta eikä hoidon tarve ole ennakoitavissa, on hoitopaikkaa haettava välittömästi, kuitenkin vähintään kaksi viikkoa ennen hoidon tarvetta.

Päivähoitopaikkaan voi ja on hyvä tutustua etukäteen ennen hoitosuhteen alkua.  Tutustumiskäynneistä voi sopia suoraan hoitopaikan työntekijöiden kanssa. Tervetuloa!

Yhteystiedot
Varhaiskasvatuksen ohjaaja
Liisa Valonen
+358 44 720 2054
liisa.valonen[at]padasjoki.fi
Postiosoite

Padasjoen kunta
PL35
17501 PADASJOKI

Käyntiosoite

Kellosalmentie 20
17500 PADASJOKI

Ota yhteyttä

Puhelinvaihde 
03 552 911 (arkisin 9-15)

etunimi.sukunimi[at]padasjoki.fi
kirjaamo[at]padasjoki.fi
palaute[at]padasjoki.fi