Siirry sisältöön

Yrittäjyyskasvatuksen perusteet ja tavoitteet

Päijät-Hämeessä käynnistettiin loppuvuodesta 2012 toimenpiteitä yrittäjyyden vahvistamiseksi ja yrittäjyyskasvatusosaamisen kehittämiseksi. Sitä varten laadittiin Päijät-Hämeen yrittäjyyskasvatuksen strategia ja toimintaohjelma vuosille 2014 - 2020. Strategiassa määriteltiin  yrittäjyyskasvatuksen visio sekä sitä konkretisoivat tavoitteet ja toimenpiteet perusasteelta korkeakoulutukseen saakka. Padasjoen yhtenäiskoulu ja lukio osallistui strategian suunnitteluun ja myöhemmin sen jalkauttamiseen Päijät-Hämeen alueen kouluihin. 

Padasjoki on sitoutunut edellä mainitun strategian ja toimintaohjelman toteuttamiseen kaikilla vuosiluokilla. Kunnan yrittäjyyskasvatuksen tavoitteet liittyvät sekä omaehtoisen yrittäjyyden, sisäisen yrittäjyyden että ulkoisen yrittäjyyden vahvistamiseen. Tähän pyritään kehittämällä koulujen toimintakulttuuria monella tavalla työelämätaitoja vahvistavaksi. Yhteiskunnallisesti katsottuna yksi tavoite on, että oppilas ymmärtää yrittäjyyden merkityksen myös Padasjoen kunnalle työpaikkoja luovana rakenteena. 

Padasjoen yhtenäiskoulu ja lukio on ollut jo yli 10 vuotta alueellinen edelläkävijä yrittäjyyskasvatuksessa ja nuorten yrittäjyysasenteen vahvistamisessa. Eri yhteistyökumppaneiden kanssa tehdään aktiivista yhteistyötä järjestämällä mm. yritysvierailuja, yrittäjyysteemapäiviä sekä ammattipäiviä, joista viimeksi mainitut yhteistyössä kunnan vanhempainyhdistyksen kanssa. Yhteistyötä tehdään myös erikseen jokaiselle luokalle nimetyn kummiyrityksen kanssa. Edellä mainittujen lisäksi yrittäjyyskasvatusta toteutetaan yhdessä Padasjoen Yrittäjät ry:n, Nuori Yrittäjyys ry:n, Taloudellisen Tiedotustoimiston, Yrittäjyyskasvatuksen asiantuntijaverkosto YES ry:n, LUT-yliopiston, Kehittämiskeskus Opinkirjon, Suomen 4H-liitto ry:n ja Ladec Oy:n kanssa. Yhteistyömuotoja kehitetään edelleen.

Yhteystiedot
Yrittäjyyskasvatuksen vastuuopettaja / YES Päijät-Hämeen alueyhteyshenkilö / EPAS-hankkeen vastuuopettaja
Marja-Riitta Tikkala
+358 44 7202 077
marja-riitta.tikkala[at]edu.padasjoki.fi
Postiosoite

Padasjoen kunta
PL35
17501 PADASJOKI

Käyntiosoite

Kellosalmentie 20
17500 PADASJOKI

Ota yhteyttä

Puhelinvaihde 
03 552 911 (arkisin 9-15)

etunimi.sukunimi[at]padasjoki.fi
kirjaamo[at]padasjoki.fi
palaute[at]padasjoki.fi