Kansainvälinen yrittäjyyskasvatustoiminta
Padasjoen lukiossa alkoi 1.9.2019 kolmivuotinen Erasmus+ strategisen kumppanuushankkeen rahoittama kansainvälinen yrittäjyyskasvatusprojekti GOALS, johon Nuori Yrittäjyys ry kutsui lukiomme mukaan yhtenä Suomen neljästä yhteistyölukiosta. Tämä uusi projekti on luonteva jatkumo edellisille kansainvälisille NY-projekteille, joissa lukiomme on ollut mukana.
Vuosina 2016 - 2018 osallistuimme Central Baltic Student Enterprise without Borders (CBEwB) -projektiin, jonka tavoitteena oli tuoda yrittäjyyskasvatukseen kansainvälinen näkökulma. Projekti oli tarkoitettu erilaisille keskiasteen oppilaitoksille, ja siinä annettiin opiskelijoille mahdollisuus oppia kansainvälisestä ja EU-alueen liiketoiminnasta ja yrittäjyydestä jo kouluaikana ja yhteistyötä tehden. Mukana oli neljä maata eli Suomi, Ruotsi, Viro ja Latvia.
Lukuvuonna 2018 - 2019 lukiomme oli mukana toisessa kansainvälisessä yrittäjyyskasvatusprojektissa nimeltä Ecologically friendly Student Companies between Finland and Estonia (ESCFE). Tämän projektin teemana oli ekologinen ja yhteiskunnallinen yrittäjyys. Suomalaiset ja virolaiset toisen asteen opiskelijat perustivat kahden maan välisiä yrityksiä, joiden liikeideat linkittyivät edellä mainitun teeman alle. Projekti huipentui huhtikuussa 2019 Riiassa järjestettyyn Euroopan suurimpaan nuorten yrittäjien messu- ja seminaaritapahtumaan (ISCF).
Uusin projekti lukuvuosille 2019 - 2022 on sosiaaliseen, yhteiskunnalliseen ja ekologiseen yrittäjyyteen painottuva sekä YK:n Agenda 2030 -kestävän kehityksen tavoitteisiin pohjautuva GOALS (Social Entrepreneurship Student Companies in the Baltic Sea Region) Suomen, Viron ja Latvian välillä. Hankkeen organisoiva, johtava ja hallinnoiva taho on Suomen Nuori Yrittäjyys ry. Yhteensä projektiin osallistuu joka vuosi 60 nuorta kolmesta maasta sekä 15 opettajaa.
GOALS-projektissa kuten aiemmissakin kansainvälisissä NY-projekteissa työkaluna toimii NY Vuosi yrittäjänä -ohjelma, joka on käytössä kaikissa projektin maissa. Nuoret perustavat monikansallisia yrityksiä, joiden liikeideat linkittyvät YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin ja globaalien haasteiden ratkomiseen. Lukuvuoden aikana projektiin valitut opiskelijat kokoontuvat erilaisiin tapahtumiin, messuille ja seminaareihin, joissa he kehittävät liikeideoita yhdessä, harjoittavat kansainvälistä yritystoimintaa, markkinointia ja aktiivista myyntityötä.