Siirry sisältöön

Jätehuolto

Keskeinen tavoite jätelainsäädännössä on ehkäistä jätteen syntymistä, tehostaa jätteiden hyödyntämistä ja minimoida jätehuollosta aiheutuvat haitat. Näin torjutaan ympäristöongelmia ja edistetään luonnonvarojen kestävää käyttöä. Jätteet tulisi aina pyrkiä hyödyntämään ensisijaisesti aineena ja toissijaisesti energiana.

Jätelain (17.6.2011/646) mukaan kaikkien käytössä olevien kiinteistöjen, joilla syntyy asumisjätettä tai siihen rinnastettavaa jätettä, on liityttävä järjestettyyn jätteenkuljetukseen. Määräys koskee myös loma-asuntoja.

Alla olevista linkeistä löydät tärkeää tietoa kiinteistön jätehuoltoon liittyen:

Järjestettyyn jätehuoltoon liittyminen

Jäteastiat ja lajittelu

Kodin jätteiden lajitteluohjeet

Jätehuollon tehtävien hoito Päijät-Hämeessä 

Jätehuoltomääräyksistä usein kysyttyä

Jätemaksut -jäteastioiden tyhjennysmaksu ja ekomaksu

 

Päijät-Hämeen Jätelautakunta

Päijät-Hämeen jätelautakunta on 10 kunnan yhteinen jätehuoltoviranomainen. Jätelautakunnan toiminta-alueeseen kuuluvat Päijät-Hämeen Jätehuolto Oy:n osakaskunnat. Päijät-Hämeen jätelautakunta hoitaa jätelain mukaiset jätehuollon viranomaistehtävät toimialueellansa. Jätelautakunnan tehtäviä ovat muun muassa jätehuoltomääräysten hyväksyminen, jätemaksuihin ja jätteenkuljetusjärjestelmään liittyvä päätöksenteko ja jätteenkuljetusrekisterin ylläpito.

Lisätietoa ja asiointi: Päijät-Hämeen jätelautakunta

 

Päijät-Hämeen Jätehuoto Oy

Päijät-Hämeen Jätehuoto Oy hoitaa seudullisen jätelautakunnan kuntien jätteiden käsittely-, hyödyntämis- ja kehittämistehtävät sekä jäteneuvonnan.

Padasjoen jäteaseman yhteystiedot ja aukioloajat

PHJ:n asukaspalvelu- ja lajitteluneuvonta: 03 871 1766 (ark.9-15)

Ekomaksuasiat: 03 871 1767 (ark. 9-15)

 

Rinki-ekopisteet pakkausjätteille 1.1.2016 alkaen

Vuoden vaihduttua kotitalouksissa syntyvän pakkausjätteen keräyksestä vastaavat tuottajavastuun mukaisesti pakkaavat ja pakattuja tuotteita maahantuovat yritykset, eli tuottajat. Kaupan ja teollisuuden Rinki-ekopisteverkosto on aloittanut toimintansa 1.1.2016. Kaikissa Rinki-ekopisteissä on vähintään lasi- ja kartonkipakkausten sekä metallin keräyssäiliöt. Useissa on myös muovipakkausten keräyssäiliö. Kuluttaja voi siis palauttaa vähintään kolmea eri pakkausjätelajia kaikkiin Rinki-ekopisteisiin. Useissa Rinki-ekopisteissä on mahdollisuus palauttaa myös keräyspaperia ja tekstiiliä.

Katso täältä lisätietoa ja lähin Rinki-ekopisteesi: rinkiin.fi

Ringin asiakaspalvelu vastaa kuluttajien kierrätys- ja lajittelukysymyksiin sekä ottaa vastaan Rinki-ekopisteitä koskevaa palautetta. Asiakaspalvelun tavoittaa maksuttomasta palvelunumerosta 0800 133 888 (ark. 7-21, la 9-18) tai sähköpostilla osoitteesta asiakaspalvelu@rinkiin.fi. 

Jätetaksat ja määräykset

Päijät-Hämeen jätelautakunnan alueen jätetaksa (pdf)

Päijät-Hämeen jätelautakunnan alueen jätehuoltomääräykset (pdf)

vs. Ympäristösihteeri (paikalla ma-to)
Piritta Siren
+358 40 589 1864
piritta.siren[at]padasjoki.fi
Postiosoite

Padasjoen kunta
PL35
17501 PADASJOKI

Käyntiosoite

Kellosalmentie 20
17500 PADASJOKI

Ota yhteyttä

Puhelinvaihde 
03 552 911 (arkisin 9-15)

etunimi.sukunimi[at]padasjoki.fi
kirjaamo[at]padasjoki.fi
palaute[at]padasjoki.fi
info[at]padasjoki.fi