Kirjastopalvelut

Padasjoen kirjasto on osa Päijät-Hämeen lastukirjastoja, jonka yhteisen verkkokirjaston kautta voit hoitaa kirjastoasioita kotikoneeltasi osoitteessa www.lastukirjastot.fi. Kirjaston asiakkaana käytössäsi on koko Päijät-Hämeen kokoelma ja voit varata aineistoa maksutta muista Lastu-kirjastoista ja palauttaa lainasi mihin tahansa Päijät-Hämeen kirjastoon.

Kirjastokortin ja henkilökohtaisen PIN-koodin voit hankkia lähimmässä kirjastossa. Kirjasto voi antaa kortin oman kunnan tai oman kirjastoyhteenliittymän aineistojen lainaamista varten.

Kun haet korttia, ota mukaan henkilöllisyystodistus, passi tai poikkeustapauksissa muu viranomaisen antama henkilökortti. Korttia et voi hankkia ilman henkilökohtaista käyntiä. Lapsen kirjastokorttia varten tarvitaan hakemus huoltajalta.

Kirjastossa voit vierailla vapaasti ja käyttää aineistoja, kuten lehtiä, kirjoja ja digitaalisia aineistoja, sähköisiä lehtiä ja tietokantoja. Lainaamista varten tarvitaan kirjastokortti, jonka numero yhdessä henkilökohtaisen PIN-koodin kanssa toimii tunnisteena käytettäessä sähköisiä palveluja.

Kaikilla kirjastoilla on omat käyttösääntönsä. Niissä määritellään käyttäjän oikeudet ja velvollisuudet.

Kirjaston omien aineistojen käyttö, lainaus ja varaaminen, kirjastossa oleskelu sekä ohjaus ja neuvonta on maksutonta. Esimerkiksi kaukolainoista, kopioista, kokoontumistilojen käytöstä saatetaan periä maksu. Nämä selviävät kunkin kunnan kirjaston käyttösäännöistä.

Myöhästyneistä lainoista peritään maksua 0,40 euroa päivältä per myöhästynyt laina.

Verkkoasiointi

Lastu-verkkokirjasto

Päijät-Hämeen yleisten kirjastojen yhteisessä verkkokirjastossa voit hoitaa kirjastoasioita kätevästi kotoa käsin.

Lisää tietoa
Siirry asioimaan

Puhelinasiointi

Padasjoen kirjaston puhelinpalvelu

Puhelimitse voit hoitaa muun muassa varaukset ja uusinnat.

Lisää tietoa
Puh. +358 44 0529300

Linkit

Padasjoen kirjaston kotisivut

Padasjoen kirjaston sivuilta löydät perustiedot kirjastosta.

Lisää tietoa
Avaa linkki

Palvelupaikat

Padasjoen kirjastoauto Iivari II

Kirjastoauto kiertää koko kunnan alueella ja poikkeaa myös Kuhmoisissa ja Pälkäneellä.

Vaahteratie 4, 17500 PADASJOKI

Kaikki tiedot

Padasjoen pääkirjasto

Padasjoen pääkirjasto sijaitsee osoitteessa Vaahteratie 4.

Vaahteratie 4, 17500 PADASJOKI

Kaikki tiedot

Kirjasto on kaikille avoin kohtaamispaikka ja kulttuurikeskus. Siellä on tarjolla lehtiä, kirjoja, musiikkia, elokuvia ja muita aineistoja, joihin voit tutustua paikan päällä tai lainata kotiin. Kirjaston tiloissa voit opiskella, harrastaa ja oleskella. Siellä järjestetään myös opastuksia, neuvontaa, tapahtumia ja näyttelyitä. Kirjastoissa on käytössä langaton verkko, tietokoneita ja yleisimmät tietokoneohjelmat. Monista kirjastoista saa lainaan myös erilaisia esineitä. Kirjastohenkilökunta auttaa ja neuvoo kaikissa tarpeellisissa kysymyksissä.

Useimmat kirjastot ovat yhteistyössä naapurikuntien kirjastojen kanssa. Näin saat lainaan myös muiden kirjastojen teoksia.

Useimpien kirjastojen kokoelmiin kuuluu myös digitaalista aineistoa. Kirjastojen valtakunnalliset verkkopalvelut Kirjastot.fi-sivustolla ovat kaikkien käytössä, samoin Kansalliskirjaston Finna.fi-palvelu. Oman kirjaston kautta voi tilata teoksia myös Monikielisestä kirjastosta ja näkövammaisten Celia-kirjastosta. Verkossa toimii myös Viittomakielinenkirjasto.fi.

Laki yleisistä kirjastoista: https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2016/20161492

Padasjoen kunta

Postiosoite

Padasjoen kunta
PL35
17501 PADASJOKI

Käyntiosoite

Kellosalmentie 20
17500 PADASJOKI

Ota yhteyttä

Puhelinvaihde 
03 552 911

etunimi.sukunimi[at]padasjoki.fi
kirjaamo[at]padasjoki.fi
info[at]padasjoki.fi