Siirry sisältöön

Vaellus ja patikointi

Padasjoki tarjoaa hyviä patikointi ja retkikohteita. Evon retkeilyalueelle pääsee Padasjoelta Päijänne – Ilves yhdysreittiä pitkin. Evon Ilvesreitit tarjoavat noin 70km patikoitavaa, joten innokas vaeltaja viettää Evon alueella useamman päivän.

Myös Päijänteen kansallispuiston, Kelventeen harjupolku on kokemisen arvoinen. Kelventeen saarelle pääset Elbattaren risteysaluksella, venetaksilla, meloen kanootilla tai kajakilla. 

Lue lisää risteilyistä ja venetaksipalveluista päijänteellä: www.visitpaijanne.fi

Melonta

Päijänne – ”Järvimelojan paratiisi” tarjoaa monia reittivaihtoehtoja lyhemmistä muutaman tunnin reissuista, aina kymmenien kilometrien useamman päivän retkiin. Padasjoen latu ry järjestää kesäisin yhteismelontoja ja vuokraa kanootteja sekä kajakkeja. Lue lisää: padasjoenlatu.org

Kalastus

Etelä – Päijänteen kalavedet tarjoavat mainiot puitteet monenlaiseen kalastukseen. Keväällä ja syksyllä uistellaan taimenta ja järvilohta, mutta kesällä tavallisimmat saaliskalat ovat ahven, kuha ja hauki. Lue lisää: www.visitpaijanne.fi

Myös Evon alueella on lukuisia hyviä kalavesiä ja ne sopivat sekä aloittelijoille että kokeneemmille kalastajille, ja evo sopiikin hyvin koko perheen kalastuskohteeksi. Lue lisää: www.luontoon.fi/evo/aktiviteetit

 

Frisbeegolf

Frisbeegolfia voit harrastaa Kullasvuoren täysimittaisella frisbeegolfradalla. 18 – väyläinen Padasjoki DiscGolfPark on metsärata, joka tarjoaa haasteita kokeneemmallekin harrastajalle. Korkeuserojen takia radan läpikäynti käy kevyestä kuntoilusta. Kiekkoja voi lainata kesäaikaan Padasjoen laivarannassa sijaitsevasta matkailuinfosta. Padasjoen Frisbeegolf ry järjestää kilpailuja Kullasvuoren radalla. 

 
lue lisää

Maastopyöräily

Taruksen ja Evon retkeilyreitit sopivat loistavasti myös maastopyöräilyyn. Voit lähteä suoraan Padasjoelta Päijänne – Ilves yhdysreittiä pitkin, toinen hyvä starttipaikka on Evokeskukselta. Lyhyemmille rengasreiteille, kuten Savottapolku ja Karhulenkki, mainio lähtöpaikka on Kelkutteen kämpän lähimaasto.

Myös Kullasvuoren ulkoilualue, aivan keskustan tuntumassa tarjoaa hyviä polkuja ja korkeuseroja maastopyöräilyn ystävälle. Pyöräilyn lomassa voit piipahtaa katsomassa maisemia Kullasvuoren näkötorneilla. Muista myös maastopyöräilijän etiketti, sillä aluetta käyttävät myös ulkoilijat ja frisbeegolffarit.  

 
Postiosoite

Padasjoen kunta
PL35
17501 PADASJOKI

Käyntiosoite

Kellosalmentie 20
17500 PADASJOKI

Ota yhteyttä

Puhelinvaihde 
03 552 911 (arkisin 9-15)

etunimi.sukunimi[at]padasjoki.fi
kirjaamo[at]padasjoki.fi
palaute[at]padasjoki.fi