Siirry sisältöön
Padasjoen kunnan tiedotteet koskien Koronavirusta

Päivitetty 6.4.2021

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän alue on koronaepidemian leviämisvaiheessa. Padasjoen kunta seuraa muuta Päijät-Hämettä rajoitustoimenpiteissä ja tiedottaa edelleen muutoksista kunnan verkkosivuilla ja sosiaalisessa mediassa. Rajoitukset ovat voimassa tämänhetkisen arvion mukaan 30.4.2021 saakka.

Vuonna 2008 ja sen jälkeen syntyneiden lasten ja nuorten harrastustoiminta voi jatkua turvaetäisyydet ja hygieniakäytännöt huomioiden. 

Vuonna 2008 ja sen jälkeen syntyneiden harrastuksissa ryhmäkokoja ei rajoiteta.

Harrastusryhmän kokoonpano on vakiintunut ja perustuu ennakkoilmoittautumiseen.
Toiminnassa noudatetaan viranomaisten ohjeita ja liikunnan osalta lisäksi Olympiakomitean antamia terveysturvallisuusohjeita turvaetäisyyksistä, käsihygieniasta ja kasvomaskien käyttämisestä. Olympiakomitean ohjeet.

Ohjaajat ja 12 vuotta täyttäneet osallistujat käyttävät kasvomaskia, mikäli henkilöllä ei ole terveydellistä estettä kasvomaskin käyttämiselle. Kasvomaskin käyttöä edellytetään muulloin paitsi urheilusuoritusten aikana.
Toiminta toteutetaan tavalla, jossa lähikontaktit voidaan välttää tai ne vähenevät merkittävästi.

Harrastusryhmän koko on mitoitettava niin, että osallistujat voivat säilyttää turvavälin. Suurissa tiloissa voi toimia useampi ryhmä kuitenkin siten, että ryhmät eivät ole keskenään kontaktissa.

Ryhmäkoon mitoittamisesta ja valvonnasta sekä muiden ohjeiden valvonnasta vastaa toiminnan järjestäjä.
Harrastukseen saattajat, kuten vanhemmat, eivät tule sisätiloihin. Alle kouluikäisten saattamisen osalta voidaan tehdä erityisjärjestelyjä.

Kaikessa toiminnassa harrastustilojen pukeutumis- ja peseytymistilojen käyttö rajoitetaan vain täysin välttämättömään käyttöön.

Vuonna 2007 ja sitä ennen syntyneiden sisällä tapahtuva ryhmäharrastustoiminta keskeytetään.

Ohjattua harrastustoimintaa voidaan toteuttaa ulkona enintään kuuden hengen ryhmissä, jos turvavälit toteutuvat aidosti.

Yksityis- ja yleisötilaisuudet

Yksityistilaisuuksien osallistujamäärä suositellaan rajaamaan 6 henkilöön. Perheen ulkopuolisia lähikontakteja suositellaan välttämään oman harkinnan mukaan. Esimerkiksi perheiden välisiä tapaamisia on hyvä mahdollisuuksien mukaan vähentää tai välttää. Kasvomaskia suositellaan käytettävän näissä tilaisuuksissa sisätiloissa, mikäli lähikontaktia ei voida välttää. 

Koko yhtymän alueella kielletään kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset. Sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voidaan kuitenkin järjestää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu enintään 6 henkilöä edellyttäen, että turvallisuus niissä voidaan varmistaa noudattaen opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen 21.9.2020 antamaa ohjetta. Työyhteisöt voivat kuitenkin toimia turvajärjestelyin. Yleisötilaisuuksiin osallistumista on hyvä mahdollisuuksien mukaan vähentää tai välttää. 

Kunnan henkilökunta ja toimipisteet

Padasjoen kunnan henkilökunta työskentelee etäyhteyksin, siltä osin kuin työtehtävät sen sallivat. Vain akuutit tapaamiset hoidetaan kasvokkain. Kunnan henkilökunta käyttää maskeja ja pitää turvallista etäisyyttä työtehtävissä sekä välttää tarpeetonta liikkumista eri yksiköiden välillä, ellei se ole työn suorittamisen kannalta aiheellista.

Kunnan asiakastoimipisteet Kuntalassa toimivat ainoastaan ajanvarauksella. Kunnalle osoitetun postin voi toimittaa Kuntalan postilaatikkoon, Kellosalmentie 20 17500 PADASJOKI. 

Kirjasto on avoinna, mutta lehtilukusali on suljettu. Ylimääräistä oleskelua kirjastossa on vältettävä ja asiointi rajoitettava 15 minuuttiin myös tietokoneilla. Nuokku on avoinna ja sen tiloissa käytetään maskia.

Kunnan tiloissa tapahtuva aikuisten harrastus- ja ryhmätoiminta on keskeytetty.

Uimahalli on suljettu, mutta padasjokelaiset voivat varata allasaikaa oman perheen kesken.
Varaukset puhelimitse 044 720 2053.

Varhaiskasvatus, perusopetus ja lukio

Varhaiskasvatus ja perusopetuksen luokat 1-6 jatkavat  työskentelyä lähiopetuksessa. Perusopetuksen luokat 7-9 ja lukio jatkavat etäopetuksessa 6. - 11.4.2021 välisen ajan. Opiskelijoita ja huoltajia tiedotetaan käytännön asioista Wilman kautta. Koulujen ja päiväkotien henkilökunta käyttää työaikana maskeja. Vanhemmille suositellaan maskin käyttöä lasta viedessä tai noudettaessa, mikäli on välttämätöntä käydä sisätiloissa. Lähiopetuksessa olevat peruskoulun 6.–9. -luokkalaiset ja lukiolaiset käyttävät maskeja koulupäivän aikana. Kunta huolehtii maskien toimittamisesta eri yksiköihin.

Vähävaraisten maskijakelu

Vähävaraisten maskijakelu Kirjastossa torstaisin klo 10 - 12.

Karanteeniajat

Koronavirukseen sairastuneen eristys on  vähintään 10 vuorokautta aiemman seitsemän vuorokauden sijaan. Koronavirukselle altistuneiden lähikontaktien karanteeni taas piteni kymmenestä päivästä 14 päivään ja samassa taloudessa asuvien karanteeni 14 vuorokaudesta 21 vuorokauteen. Muutosten taustalla ovat uudet koronavirusmuunnokset, jotka voivat tarttua ja levitä aiempia koronaviruskantoja nopeammin.

 

Toimintaohje koronavirusepäilyssä

Jos kärsit hengitystieinfektion oireista, varaa aika koronavirustestiin omaolo.fi-palvelussa. Ethän hakeudu terveydenhuoltoon ennen soittamista Päivystysavun numeroon 116117. Numero palvelee ympäri vuorokauden, kaikkina päivinä. Voit varata ajan koronavirustestiin Padasjoelle Päivystysavun numerosta 116117.
 
 
 

Hoitoonhakeutumisohje koronavirusepidemiassa

Hoitoonhakeutuminen_koronaepidemiassa_031220-2048x1535.jpg
Kuva: PHHYKY


Sosiaalipalveluihin hakeutuminen

Sosiaalipalveluihin hakeutumisesta on valmistunut alla oleva kaavio. Kaavio toimii viranomaisohjeena ikääntyneiden, työikäisten ja lasten avuntarpeessa.

 

Palveluunhakeutuminen-sosiaalihuolto-070420_v2.png
 

Puhelinnumerot


Päivystysapu: 116 117
Kaikkina aikoina, hengitystieinfektiot
 
Jos tarvitset kiireellistä apua, soita 112. 
Palo- ja pelastustoimi, ensihoito sekä poliisi toimivat normaalisti.
 
Valtakunnallinen, maksuton koronaviruksen puhelinneuvonta 0295 535 535.
Auki arkisin kello 8–21 ja lauantaisin kello 9–15.
 

Asiointi- ja kotiapua voi tiedustella yksityisiltä palveluntuottajilta (tiedot koottu Padasjoen palveluhakemistosta):

Arkiapu Siskot p. 044 242 6594
Kodin Ilox & Avux p. 0400 423 381
Kotipalvelu Mikko Toivonen Tmi p. 041 507 4944
Leenan hoiva ja kotiapupalvelu p. 050 536 7299
Stella Kotipalvelut Oy p. 044 700 5400
Tmi Lotta Aaltonen p. 040 772 0133
Toimela p. 040 511 1121
K-market Ruokapata järjestää nouto- ja kotiinkuljetuspalvelua, p. 03 5512200.

Jos tarvitsette sosiaali- tai terveyspalveluita (esim. kotihoidon palveluita), ottakaa yhteyttä Asiakasohjaus Siiriin, p. 044 482 5050 (ma-pe klo 9-15).


Yrittäjien korona-apu: 044 702 2700
LADEC auttaa ja neuvoo toiminta-alueensa yrittäjiä ja yrityksiä kaikissa liiketoimintaan liittyvissä asioissa, myös haasteiden selättämisessä. Mikäli koronan aiheuttama tilanne tai joku muu yrityksesi asia huolettaa tai mietityttää, ota yhteyttä LADECiin! Neuvonta on maksutonta ja luottamuksellista.

Päivystys ma-pe klo 8.30-18.00

Yrittäjiä auttaa myös Kehityspäällikkö, Petri Jalkanen  044 7780 242 tai petri.jalkanen[at]padasjoki.fi


Postiosoite

Padasjoen kunta
PL35
17501 PADASJOKI

Käyntiosoite

Kellosalmentie 20
17500 PADASJOKI

Ota yhteyttä

Puhelinvaihde 
03 552 911 (arkisin 9-15)

etunimi.sukunimi[at]padasjoki.fi
kirjaamo[at]padasjoki.fi
palaute[at]padasjoki.fi
info[at]padasjoki.fi