Liikunta, vapaa-aika ja nuoriso

Padasjoella on hyvät mahdollisuudet erilaisten liikuntalajien harrastamiseen. Erilaiset latureitit kauniissa maisemissa, jäätilanteen salliessa myös Päijänteellä ovat suosittuja. Kullasvuoren valaistut ladut toimivat kesäaikaan lenkkeilypolkuina. Uimahalli tarjoaa syksystä kevääseen monipuolisia vesiliikuntapalveluja ja kuntosalitoimintaa. Kuntosaliavaimen ja kausikortin lunastamalla voit harrastaa kuntosalilla ympäri vuoden aukioloajoista riippumatta.

LÄHILIIKUNTAPAIKAT

Kunnan monet lähiliikuntapaikat antavat mahdollisuuden monien lajien harrastamiseen. Lähiliikunta-alueita voi hyödyntää yksin, perheen kesken ja kaveriporukalla. Kesäisin kokoontuu useampia jumpparyhmiä, lasten kerhoja ja harrastusporukoita lähiliikunta-alueilla. 

PAPPILANMÄEN LÄHILIIKUNTAPAIKKA

Pappilanmäella käytössä on kesäaikaan aidattu ulkokenttä, jossa voit pelata vaikkapa tennistä, koripalloa, lentopalloa, jalkapalloa... Alueella on pienemmille lapsille sopiva pieni leikkipuisto ja aikuisille suunnatut kuntoiluvälineet. Nuoret kokoontuvat Pappilanmäelle skeittamaan. Talviaikaan hiekkakentälle jäädytetään jääkiekkokaukalo, joka muuntuu kesäksi esimerkiksi pesäpalloon soveltuvaksi hiekkakentäksi.

KULLASVUOREN LÄHILIIKUNTAPAIKKA

Kullasvuoren lähiliikuntapaikassa on yleisurheilukenttä. Alueen läheisyydessä on myös upea, 2011 valmistunut tekonurmikenttä. Kullasvuoren koulun sisäliikuntasaliin rakennettiin 2012 keväällä kiipeilyseinä. Myös frisbeegolf-rata sijaitsee Kullasvuoren alueella. 

Talvella Kullasvuoren koulun alue on todellinen lasten paratiisi. Yleisurheilukentän viereen tulee pienemmille lapsille hyvin soveltuva pienempi jääkiekkokaukalo, ja mäenlaskupaikka. Yleisurheilukentältä lähtevät myös hiihtoladut Kullasvuoren maastoihin ja Kirkkolammen hiihtolenkillekin pääsee tien toiselta puolelta. Kentällä on hyvät parkkipaikat ja yleisölle avoin huoltorakennus, jossa voi lämpimässä vaihtaa monot ja luistimet jalkaan ja käydä wc:ssä. 

Kullasvuoren koulun ympäristöön on rakenteilla myös uusi, niin koululaisia kuin muitakin liikkujia palveleva liikunta-alue.

Näiden lisäksi Padasjoella on hyvät puitteet esimerkiksi melonnan, suunnistuksen ja maastopyöräilyn harrastamiseen. Kunta tarjoaa hyvät edellytykset liikunnalliseen toimintaan, jota aktiiviset urheiluseurat ja yhdistykset järjestävät kunnan oman tarjonnan täydennykseksi.

Padasjoen liikuntaseurat
Yhteystiedot
Koulukuraattori / Vapaa-aikavastaava
Pauliina Koskela
+358 400 419 364
pauliina.koskela[at]padasjoki.fi
vs. Vapaa-ajanohjaaja
Kristiina Pykälistö
+358 44 720 2088
kristiina.pykalisto[at]padasjoki.fi
Liikunnanohjaaja
Mari Engberg
+358 44 7202 070
mari.engberg[at]padasjoki.fi
Kenttämestari
Pasi Jussila
+358 400 355 606
Postiosoite

Padasjoen kunta
PL35
17501 PADASJOKI

Käyntiosoite

Kellosalmentie 20
17500 PADASJOKI

Ota yhteyttä

Puhelinvaihde 
03 552 911

etunimi.sukunimi[at]padasjoki.fi
kirjaamo[at]padasjoki.fi
info[at]padasjoki.fi